Un vin alb produs de Crama La Salina din Cluj a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de profil care a avut loc la Bruxelles.

"(...) Vinul românesc a fost desemnat International White Wine Revelation şi a primit Medalia Grand Gold. Acest titlu este acordat vinului alb care obţine cel mai mare punctaj dintre toate vinurile albe participante în competiţie şi este o distincţie care recunoaşte excelenţa şi calitatea deosebită a vinului premiat", se arată într-un comunicat trimis de producători.

Potrivit sursei citate, Concours Mondial de Bruxelles (CMB) este cea mai mare competiţie itinerantă de vinuri din lume.

La ediţia din acest an, desfăşurată între 7-9 iunie, au fost înscrise aproximativ 7.500 de vinuri din 42 de ţări.

Experţi din 45 de ţări au evaluat vinurile fără a cunoaşte identitatea lor. Dintre toate vinurile prezentate, doar 30% au primit o medalie, iar rezultatele au fost anunţate pe 18 iunie.

"Este o adevărată satisfacţie că am reuşit să adunăm atât de multe vinuri pentru această nouă ediţie, în ciuda unui context global provocator.", a declarat Thomas Costenoble, directorul CMB.

Issa Chardonnay Barrique este un vin alb sec, de origine românească, produs de Crama La Salina din Transilvania.

Ediţia 2022 a vinului a fost produsă într-o cantitate totală de 10.000 de litri, echivalentul a aproximativ 13.700 de sticle.

Momentan, vinul se găseşte pe piaţă la preţul de aproximativ 10 euro.

Pe lângă marele premiu, Crama La Salina a primit la Concours Mondial de Bruxelles şi o medalie de aur pentru Issa Nidus Fetească Neagră 2019 şi o medalie de argint pentru Issa Chardonnay 2023.
În 2025, Concours Mondial de Bruxelles - competiţia de vinuri rose - va avea loc în România.

Aceasta se va desfăşura în perioada 28-30 martie în Constanţa, Dobrogea, şi este o premieră în istoria vinului din România.

Concours Mondial de Bruxelles este primul mare concurs internaţional de vinuri care alege ca destinaţie, pentru una din competiţiile sale, ţara noastră.

Sursa foto: Shutterstock / Goskova Tatiana

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri