Elon Musk și-a acoperit „gaura” din buzunar provocată de achiziția Twitter (acum X) după ce investitorii au votat în favoarea unui pachet extins de prime în valoare de 45 de miliarde de dolari, relatează Reuters. Votul, istoric având în vederea sumei, arată că Musk se bucură în continuare de încrederea celor de la Tesla, chiar dacă un judecător a blocat prima gigant la începutul anului.

Înainte de a arunca un ochi în propriul cont de economii, trebuie spus că primele pe care omul de la vârful Tesla urmează să le primească - și asupra cărora se vor aplica și taxe - sunt mai mici ca și valoare față de suma inițială. În ianuarie, când un judecător a blocat întreg pachetul de beneficii, vorbeam despre circa 55-56 de miliarde de dolari. Decizia, venită într-o speță pornită de un investitori nemulțumit, a fost publicată cu doar câteva zile înainte ca Musk să declare că are nevoie să dețină un procent mai mare din Tesla.

Antreprenorul american, a cărui avere de circa 210 miliarde de dolari (înainte de aplicarea primei mamut) s-a construit și pe acțiunile sale în SpaceX și xAI, ar dori în continuare să aibă 25% din Tesla, dar a declarat, în urma votului pozitiv al investitorilor, că „vă iubesc” - ceea ce este o reacție firească. Totuși, nu putem ignora motivele pentru care a fost intentat procesul de la începutul anului, anume că board-ul nu ar fi independent de influența lui Musk și că pachetul de beneficii ar fi chiar opera CEO-ului.

După declarația de iubire, americanul a declarat că este un „optimist patologic”, dar că, în cele din urmă, „chiar livrez rezultate. Acesta este lucrul cel ma important. Dacă n-aș fi fost un mare optimist, toate acestea nu ar fi existat”, a declarat el într-un discurs în Austin, Texas, aproape de locația pe care tronează Gigafactory Texas. Board-ul Tesla a fost mereu alături de Musk, membrii săi avertizând investitorii că un vot de blam l-ar putea face pe Musk să nu-și mai dedice la fel de mult timp, energie și atenție către Tesla.

Chiar și așa, au existat și investitori care au rămas în defavoarea primei: fondul suveran al Norvegiei, de pildă, a anunțat că nu va susține remunerația. De asemenea, votul investitorilor nu se traduce printr-o victorie finală. Mai există încă procese în justiție care trebuie soluționate înainte ca Musk să-și primească banii - iar asta dacă nu mai apar noi acțiuni juridice. Șeful Tesla se luptă încă din 2020 pentru acești bani, asta după ce pachetul de beneficii a fost prezentat în 2017. Investitorii au mai votat și în 2018 în favoarea pachetului, dar un proces a dus la deraierea întregii acțiuni.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri