Veolia România a achiziționat NISAL, o companie românească care produce energie termică ecologică prin intermediul unor soluții avansate de geoexchange, exploatând eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură, au anunțat reprezentanții filialei locale a companiei franceze.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluțiilor energetice inovatoare în România. Inițiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din rețelele de canalizare și de modernizare a centralelor electrice și a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

Veolia anunță că noua investiție se aliniază cu noul plan strategic GreenUp, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi. Ea va permite Veolia să își extindă operațiunile în centrul și vestul României.

Achiziția va dura cinci ani

Procesul de achiziție se va desfășura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acțiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârșitul acestei perioade.

Actuala echipă de conducere a NISAL va rămâne pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea activității la nivel local.

„Achiziția NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor și în scalarea soluțiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mișcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare și eficiență energetică și va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare și regenerarea resurselor", a declarat, într-un comunicat remis redacției, Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, cea care deține și Apa Nova.

NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuție și întreținere a instalațiilor de încălzire și răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Inițial concentrată pe cazane pe gaz și unități de aer condiționat, NISAL a evoluat prin încorporarea de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime și recuperatoarele de căldură.

„Alăturarea forțelor cu Veolia este o evoluție naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovație și sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluții avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare și dezvoltare a companiei și a angajaților", a spus și Cristian Nistor, CEO-ul NISAL.

Cu peste 80 de angajați, inclusiv ingineri, manageri de proiect și tehnicieni calificați, NISAL dispune de resurse substanțiale, inclusiv trei platforme de foraj și un atelier de 4.000 mp în Mediaș. Această infrastructură robustă va sprijini proiectele ambițioase de energie verde ale Veolia și va asigura progresul în vederea atingerii obiectivelor sale de mediu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri