Brandul românesc de simigerie Luca se extinde în afara țării. Compania care deține mai multe simigerii deschise pe întreg teritoriul României a ales să-și extindă operațiunile și peste hotare. Polonia este prima țară în care vor ajunge covrigii și produsele de patiserie sub brandul Luca.

Compania care produce celebrii covirgi Luca va deschide pe 21 mai prima unitate din afara României, în Varșovia, capitala Poloniei. Până la sfârșitul anului, lanțul de simigerie va mai deschide alte câteva unități de-a lungul fluviului Vistula, care străbate întreg teritoriul Poloniei, potrivit publicației poloneze rp.pl.

Lanțul de simigerie Luca a fost înființat în 2010, iar în prezent deține aproximativ 150 de unități în care comercializează diferite tipuri de covrigi umpluți (covridog, covriluca, Luca tradițional), dar și ștrudele și plăcinte.

Noua simigerie va fi deschisă la adresa Ludwika Waryńskiego 3A, în clădirea Polna Corner, despre care publicația din Polonia spune că este un loc aglomerat din oraș. Magazinul este amplasat lângă stația de metrou Politechnika (Politehnica), ceea ce sugerează că lanțul de simigerie se concentrează în primul rând pe angajații care lucrează în clădirile de birouri și care ies în pauză să-și cumpere un covrig, dar și pe studenți, dată fiind apropiere de universitate. Brutăriile Luca vând cel mai adesea produse în formula „grab and go”.

De ce „se duc” covrigii Luca în Varșovia. Motivul menționat de proprietarii simigeriei

Proprietarii care conduc în România unul dintre cele mai populare branduri de covrigii arată că expansiunea în afara României, pe piața din Polonia vine ca urmare a similarităților care există între cele două piețe, redate de obiceiurile similare de consum. Mai mult, piața poloneză este una matură, motiv pentru care proprietarii Luca au mizat pe un interes deja existent al consumatorilor, a explicat Piotr Wilczyński, directorul financiar al lanțului.

„Clienții noștri sunt de obicei grăbiți și caută un produs pe care să îl poată mânca cu ușurință în timp ce merg pe jos sau în timp ce conduc. De aceea ștrudelul și merdenea lui Luca se remarcă prin aluatul de foietaj elastic, fără exces de ulei, care nu se sfărâmă și nu lasă firimituri”, a adăugat Wilczyński.

Lanțul de simigerie Luca este operat de compania Tinervis Group, administrată de Adragăi Geroge care este, potrivit listafirme.ro, singurul acţionar al covrigăriilor Luca. În 2022, ultimul an pentru care există date raportate la Ministerul Finanțelor, Tinervis Group a avut o cifră de afaceri de 368 de milioane de lei și un profit net de circa 41 de milioane de lei. În ceea ce privește resursa umană, compania care deține simigeriile Luca a ajuns, în anul 2022 la 2.027 de angajați.

Sursa foto: Facebook / Luca Tradiție

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri