Atunci când deții un PFA, cu siguranță unul dintre obiectivele tale este de a-ți extinde afacerea și, în cele din urmă, de a-ți deschide un SRL. Însă cum știi care este cel mai bun moment pentru a face acest pas?

Descoperă în continuare câteva informații care sigur o să-ți răspundă la întrebările pe care le ai.

Caracteristici pe care să le iei în considerare

Iată 2 dintre cele mai importante caracteristici pe care să le ai în vedere, înainte de a decide să treci de la PFA la SRL:

  • Nivelul actual al afacerii și viziunea pentru viitor. Dacă afacerea ta crește în volum și complexitate și ai nevoie de mai multe resurse umane și financiare pentru a o gestiona eficient, atunci infiintare SRL poate fi o soluție potrivită. Ca PFA, poți avea cel mult 3 angajați; în schimb, un SRL îți permite un număr nelimitat de angajați. De asemenea, și accesarea de resurse financiare poate fi mai facilă, atunci când ai un SRL.
  • Optimizarea fiscală în ceea ce privește taxele și impozitele. În funcție de situația ta financiară și de structura afacerii, SRL-ul ar putea oferi opțiuni fiscale mai avantajoase decât PFA-ul. Uneori, taxele și impozitele pot fi reduse, într-o societate de tip SRL, iar deducerile fiscale și alte avantaje fiscale pot fi mai accesibile.

Ce poți face pentru a-ți dezvolta o afacere sustenabilă

Dacă ai decis trecerea de la PFA la SRL sau îți dorești acest lucru, însă momentan nu ți se pare prea rentabil, iată ce poți face pentru dezvoltarea businessului tău:

  • Înțelege piața și clienții. Investește timp și resurse în înțelegerea profundă a pieței în care activezi și a nevoilor clienților tăi. În acest mod, vei putea să iei decizii strategice care să permită afacerii tale să rămână relevantă și competitivă pe termen lung. Pentru a aduna cât mai multe informații, poți să realizezi cercetări de piață, să analizezi concurența și chiar să interacționezi direct cu clienții, pentru a obține feedback relevant.
  • Inovează constant. Folosește informațiile pe care le obții la punctul de mai sus, pentru a veni cu noi idei, care să te ajute să-ți dezvolți afacerea. Fiind într-o lume în continuă schimbare, inovația este esențială în acest sens.
  • Fii deschis la schimbare și inovație în ceea ce privește produsele, serviciile, procesele și modelele de afaceri. Explorează noi oportunități și tehnologii pentru a-ți îmbunătăți afacerea și pentru a-ți extinde prezența pe piață.

Investește în tine. Pentru a putea veni cu cele mai bune idei pe care să le pui în aplicare, pe lângă informațiile pe care le colectezi despre dinamica pieței și schimbările în comportamentul consumatorilor, ai nevoie să te dezvolți și tu, ca antreprenor. Asta înseamnă să investești în dezvoltarea ta, pentru a-ți lărgi orizonturile și pentru a-ți atinge potențialul maxim, care să contribuie la succesul afacerii tale. Înscrie-te pe platformele online dedicate antreprenorilor, învață din cursuri de specialitate și, nu în ultimul rând, participă la evenimente de networking, care să te ajute să te conectezi cu alți antreprenori dedicați.

Concluzionând, trecerea de la PFA la SRL poate fi o mișcare strategică inteligentă pentru mulți antreprenori, însă, înainte de a lua această decizie, este foarte importantă analiza situației actuale și a obiectivelor de viitor. De asemenea, este esențial să analizezi avantajele și dezavantajele fiecărei forme juridice în raport cu specificul afacerii tale și, ca să te asiguri că iei o decizie corectă, să consulți experți în domeniul fiscal. Odată ce iei această decizie, nu uita să investești constant în dezvoltarea businessului tău, pentru a te bucura de o afacere stabilă și de succes, pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri