Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de peste 600.000 de euro cu firma Elis Pavaje, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 834,50 kWp, se arată într-un comunicat remis redacției.

Proiectul presupune instalarea a 1.855 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 5.070 mp, pe acoperișul halelor din trei locații, situate în județele Alba, Neamț și Prahova. Generatorul fotovoltaic va produce 23.565 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 3.211.450 euro. Astfel, investiția companiei în valoare de peste 600.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

„Mă bucur să văd un interes crescut al companiilor românești, mari și mici, pentru investiții în energie verde. În prezent, sistemele fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai sigure și eficiente modalități de a produce energie curată, pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere.

De fapt, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizarea investiției este de două ori mai mic decât costul energiei produse într-o centrală pe cărbune sau alte forme de combustibil fosil care a fost deja amortizată. În același timp, cei care investesc în energie verde primesc credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

Investiția urmărește acoperirea a 18% din necesarul de energie al Elis Pavaje și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 5.925 tone precum și beneficii de peste 5 milioane de euro pentru mediul înconjurător, în următorii 25 de ani.

"Energia verde este energia viitorului. (...) Investiția în energie verde este o soluție necesară pentru protejarea mediului și cât se poate eficientă din perspectivă de business. Producția proprie de energie regenerabilă permite companiilor realizarea unor costuri operaționale mai mici, dar asigură și independență, cu atât mai importantă azi, în condiții de piață instabile”, spune Emil Goţa, director general Elis Pavaje.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile.

Afacerile viitorului sunt cele care vor fi sustenabile. Descoperă-le pe Green Start-Up și abonează-te la newsletter-ul care te va ajuta să afli de ele!

Sursa foto: Facebook / Electrica

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri