19 Aprilie 2007

Bulgarii de la Besco vor sa exporte in Romania 20% din productia de caramizi

Producatorul bulgar de materiale de constructie Besco vrea sa exporte zilnic in Romania 20% din productia de caramizi, care reprezinta circa 8.000 euro, potrivit directorului executiv al firmei George Chakorov.

Besco are la dispozitie pentru transportul zilnic al produselor in Romania patru camioane cu o capacitate de 1.000 de bucati, fiecare. "Caramizile sunt comercializate la un pret de doi euro bucata si sunt executate dupa o tehnologie moderna, tip split, care rupe produsul original si creeaza un relief unic, care nu se repeta", a precizat Chakorov pentru NewsIn.

Acesta a mai spus ca firma producatoare de materiale de constructie situata in localitatea Ruse din Bulgaria nu este interesata sa-si deschida o linie de productie in Romania deoarece se afla in apropiere de granita cu Romania. Restul capacitatii de productie, de 80%, care reprezinta circa 16 camioane sunt vandute in Bulgaria.

George Chakorov a precizat ca arhitectii din toata lumea includ aceste caramizi in proiectele de constructie, la locuinte, cladiri comerciale sau industriale. "Stabilitatea inalta a acestor produse le recomanda pentru construirea primelor etaje, iar fixarea lor si intarirea cu armatura se foloseste numai in caz de necesitate. Deschizaturile ramase nu sunt umplute. Aceasta creeaza o productie mai usoara, mai eftina si mai stabila la cutremuri de pamant", a adaugat Chakorov.

Potrivit lui George Chakorov, cladirile din aceste materiale de constructie sunt rezistente la incarcare, zapezi, vanturi si seisme puternice. Un alt avantaj ar fi costul scazut de intretinere, o izolare buna privind temperaturile extreme si contra zgomotului, precum si rezistenta la foc.

Besco SRL este fondata in anul 2004 cand a construit uzina de elemente arhitecturale in orasul Ruse (Bulgaria), unde se gasesc din abundenta materiale cum ar fi nisipul de rau, care contribuie la calitatea si estetica produsului finit.



Citeste si