La 1 an de activitate, cofondatorii NOA GROUP povestesc ce a însemnat să pleci pe un drum nou, în plină pandemie, într-o piață marcată de incertitudine, cu un sector al consultanței și avocaturii cu onorarii și bugete în scădere.

Partenerii fondatori NOA GROUP sunt Otilia Pețu (Managing Partner), Mircea Dumitrașcu (Partner), Gordana Teodorescu (Audit Partner), Lidia Terzea (Associate Director) și Ovidiu Miheț (Managing Partner, MH Lawyers), care și-au propus în urmă cu un an ca împreună să vină către clienți cu soluții concrete, asumate și care să susțină deciziile critice de business.

„În iulie anul trecut, când mediul de afaceri, noi înșine dar și clienții noștri abia ne trăgeam sufletul după lockdown, am fondat NOA GROUP, un concept nou cu o echipă formată din oameni ce lucrau deja împreună de mai bine de 7 ani.

Pentru noi pandemia a provocat o reinventare personală, nu doar profesională, am avut curajul să schimbăm o paradigmă în care nu ne mai regăseam și să pornim pe un drum în care spiritul nostru antreprenorial să dea naștere visurilor, ideilor pe care le avem.”, spune Otilia Pețu, Managing Partner și Fondator NOA GROUP.

„Mixul e inedit la NOA GROUP, motiv pentru care suntem diferiți, dar totuși complementari, atât pe linii de servicii, cât și că experiență. Pe de o parte, unii dintre noi am început în multinaționale, și ulterior am plecat în antreprenoriat unde, de fapt, ne-am format mindset-ul și ne-am creat o abordare proprie de consultanță. Pe de altă parte, doi dintre parteneri, au fost întâi antreprenori, au fondat și administrat business-uri cu 7-8 cifre, cu experiență între 15 și 25 de ani, și apoi au migrat spre consultanță de business, unde au adus toată experiență practică și de viață. Unul dintre cei doi antreprenorii „de profesie” este Mihai Motocu, alături de care am deschis biroul de la Londra al NOA GROUP la începutul acestui an, pentru a facilita atragerea de investiții pentru clienții noștri și pentru a întări prezența pe piața de M&A.

Ce cred că ne diferențiază este că nu țintim doar transmiterea unor opinii frumos împachetate, ci vizăm furnizarea unor sfaturi practice și croite pe nevoile clienților noștri. Pentru noi contează experiența trăită de client alături de noi, contează să își dorească să ne aibă alături pentru că ce am făcut în mod constant a fost să ne uităm mai departe de întrebarea sau solicitarea lor și să luăm cu adevărat parte la decizii. Faptul că prestăm servicii 360 de consultanță de business nu mai este de mult timp o noutate în piață, pentru că sunt mai mulți competitori cu același profil, și piața este segmentată. spune Mircea Dumitrașcu, Partener fondator NOA GROUP.

„Pentru noi, ultimul an a fost un an complex, cu multe decizii raționale de luat alături de clienți, dar încărcat și cu multă emoție și sentiment. În consultanță nu vinzi doar un serviciu, în primul rând, trebuie să oferi încredere, viziune, siguranță.

Anul acesta am fost alături de multe business-uri care și-au luat zborul, cu care mergem la investitori, îi asistăm în diverse proiecte inovative, dar am lucrat și pentru procese de restructurare, de salvgardare, concedieri, cutting cost. Există multă fragilitate în piață, dar și multe oportunități, business-uri care au devenit mai robuste, care au luat decizii cu care poate se întâlnesc o dată în viață.

Cea mai importantă lecție a anului a fost că dacă suntem împreună și ne unim forțele trece greul. Noi am ținut toată echipa unită, am mers la birou, în condiții de siguranță, încercând pe cât posibil să stimulăm un working environment care să țină cont de context, dar și de spiritul oamenilor, de nevoile lor de comunicare, apropiere, empatie. Latura umană și nu Codul fiscal sau facilitățile fiscale au ridicat cele mai multe provocări.

Consultanța e o activitate care eminamente presupune interacțiune, atenție la persoana celuilalt, atât în echipă, cât și cu clienții. În mod paradoxal, cred că marele atuu al pandemiei pentru noi, este că, deși inițial a părut că desacralizează profesia prin Zoom-uri, prin lipsa dress code-urilor, totuși ne-a făcut pe toți, consultanți, auditori, avocați, mai umani, mai buni, ne-a adus mai aproape.”, spune Otilia Pețu.

„Pentru că toamna se numără bobocii, după un an de NOA GROUP, suntem mai bogați atât cu experiențele trăite, cât și cu proiecte noi, variate, în industrii provocatoare precum oil&gas, IT&C, blockchain, infrastructură, pe care ne dorim să le înmulțim.

Ca și planuri de viitor, ne propunem să creștem și mai mult linia de business de prețuri de transfer, unde avem o experiență de 15 ani în proiecte de profil și unde am asistat peste 200 de clienți de-a lungul timpului.

Totodată, ne concentrăm pe dezvoltarea accelerată a liniei de business de audit intern, care este un serviciu foarte cerut pentru că nu există know-how atât de mult în piață și a devenit obligatoriu, în anumite condiții. Noi am investit foarte multe resurse, know-how, în ultimii 4 ani și avem peste 50 de mandate de auditor intern doar pentru clienți large corporate din industrii variate, de la agricultură, industria laptelui, oil&gas, distribuție auto.

Datoria echipei multidisciplinare, creștem, chiar dacă într-un ritm mai așezat, linia de business care oferă asistență în tranzacții și private investment, asta și pentru că sunt mulți jucători și competitori în piață. Noi am avut multe proiecte în ultimii ani pe zona de tranzacții cu business-uri antreprenoriale românești, având în portofoliu atât clienți large corporate foarte cunoscuți, care fac business din anii 90, cât și business-uri 100% românești, pornite în ultimii 5-10 ani, care sunt într-un proces de creștere extraordinar, deservesc sectoare inovative sau sunt foarte nișați, clienți ce ne-au solicitat să le fim foarte aproape în deciziile stategice.

În acest sens și pentru că ne-am dat seama că atragem și ne plac proiectele complexe și clienții pe măsură lor, lucrăm, în prezent, la un format inedit și vom lansa un serviciu nou ca și concept, alături de parteneri strategici, în perioada următoare.” spune Mircea Dumitrașcu.

Despre NOA GROUP

NOA, firma românească de consultanță de business, a fost fondată de o echipă de consultanți cu peste 10 ani experiență în consultanță fiscală, audit intern și financiar, consultanță financiară și de business, dar și în domeniul juridic ce s-au reunit sub aceeași umbrelă pentru a aduce o nouă abordare în industria de consultanță din România și pentru a fi alături de clienți cu implicare directă în deciziile de business.

Cu un nucleu de profesioniști cu expertiză în domeniul consultanței de business, financiare, fiscale și juridice, NOA se concentrează pe depistarea unor soluții concrete, asumate și ferme, care să ajute clienții în luarea deciziilor majore de business.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri