3 Aprilie 2007

Kaufland trece de 300 mil. euro investitii in Romania printr-un nou magazin



Kaufland, reteaua germana de magazine de tip discount, a investit sapte milioane de euro in cel de-al 23-lea hipermarket din Romania si al doilea in Cluj, magazinul urmand sa fie deschis maine

Magazinul de 5.716 mp, care va fi inaugurat maine la Cluj, este construit pe un teren de aproximativ 16.314 mp si pune la dispozitia clientilor 265 locuri de parcare. Kaufland a investit, pana in prezent, in Romania, aproximativ 301 de milioane de euro. Anul trecut, compania a demarat un proiect, in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care presupune investitii de 300 milioane euro pe termen lung pe piata romaneasca.

Kaufland Romania a creat pana in momentul actual aproximativ 4.750 de noi locuri de munca, la sediul central, in magazinele din Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Targoviste, Bistrita, Pitesti, Piatra Neamt, Turda, Tirgu-Jiu, Sibiu, Iasi si Cluj precum si la noul depozit central situat in Parcul Industrial Ploiesti.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro si are peste 166.000 de angajati in Europa. Pe plan international, retailerul german detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria.



Citeste si