In ce se masoara succesul unei conferinte? Poate in numarul de participanti, poate in calitatea speaker-ilor sau a informatiilor oferite, poate in atmosfera generala din sala sau in buna organizare a evenimentului. Fiecare invitat poate evalua diferit aceeasi conferinta, dar cu totii vor fi de acord ca relevanta informatiilor este prioritara, iar pentru ca informatia sa fie considerata relevanta, aceasta trebuie sa fie, mai intai, comunicata eficient. Din acest motiv, vorbim astazi despre serviciile de interpretariat la conferinte, o componenta esentiala pentru reusita unui eveniment international.

O conferinta internationala va intampina mereu aceasta provocare: redarea discursurilor in timp real, in limba materna a fiecarui participant, astfel incat mesajul sa fie transmis fara erori si fara intarzieri. Mai exact, totul se traduce in „servicii de interpretariat de calitate ridicata”, servicii fara de care organizatorii de conferinte nu ar putea asigura o comunicare impecabila intre speaker-i si participanti.

Cum se acceseaza interpretii pentru conferinte?

Un birou de traduceri si interpretariat va sti intotdeauna care sunt intepretii de conferinta potriviti fiecarui eveniment. La Traduce.re am consolidat o echipa de traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, specializati intr-o mare varietate de domenii, ce primesc aprecieri si multumiri dupa fiecare eveniment la care traduc si interpreteaza cu maiestrie.

Interpretii nostri sunt calificaţi pentru interpretări faţă in faţă, dispun de cea mai bună tehnologie pentru a oferi interpretări precise si pot asigura interpretariat simultan, intepretariat consecutiv sau interpretariat prin telefon. Practic, orice tip de eveniment international (oricat de mic sau de amplu) isi va gasi echipa perfecta de interpreti.

Ascultatorii trebuie sa aiba impresia ca discuta direct, fara intermediari – atunci avem confirmarea ca am oferit un interpretariat de calitate la o conferinta. Pentru a obtine acest efect avem nevoie, in primul rand, de interpreti extraordinari, dar si de echipamente performante care sa realizeze cat mai discret trecerea de la „international” la „personal”. Oamenii sunt atenti la conferinta atunci cand aud perfect traducerea in casca, atunci cand nu exista bruiaje si li se creaza un mediu similar discutiilor fata-in-fata.

Ce echipamente sunt necesare pentru a asigura, cu succes, interpretariat la conferinte?

In organizarea conferintei si alegerea echipamentelor pentru interpretariat este recomandat să se tina cont, in primul rand, de numărul de participanti si de limbile tintă in care se va face traducerea. Dimensiunea salii, aranjarea acesteia, agenda evenimentului sunt, de asemenea alti factori de luat in calcul atunci cand vrem sa inchiriem de ehipament pentru interpretariat.

Pentru ca vorbim despre el, sa vedem in ce consta echipamentul de interpretariat necesar la conferinte.

Avem nevoie sa stim, in primul rand, care este numarul participantilor la eveniment si numarul de interpreti necesari, daca este vorba despre o intalnire de mare amploare. Apoi, trebuie calculat numarul de receptori cu cască, numărul de cabine, de microfoane mobile sau fixe, numarul de pointer-e si de lavaliere. Alte elemente importante sunt: cabinele care pot fi sau nu izolate fonic, videoproiectoarele, sistemele audio, posturile sistemului de traducere, ecranele de prezentare, flipchart-urile si alte materiale de scris.

Inaintea inceperii oricarei conferinte este recomandat ca organizatorii sa verifice intregul echipament pentru a fi siguri ca nu lipseste nimic si ca toata aparatura este functionala. Este foarte neplăcut sa apara momente in care, de exemplu, microfonul nu functioneaza, sunetul nu se aude clar in casca sau videoproiectorul nu este compatibil cu laptopul.

Biroul de traduceri si interpretariat Traduce.re colaboreaza cu cei mai buni interpreti din Romania, furnizeaza echipament pentru interpretariat la conferinte si are o reputatie excelenta in oferirea de servicii de interpretariat. Va asteptam oricand pentru o discutie privind serviciile noastre! De fiecare data gasim varianta optima de colaborare pentru clientii nostri.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri