Domaine Vinarte, companie infiintata in anul 2016, prin preluarea patrimoniului Vinarte SA - unul dintre cei mai vechi si importanti jucatori din vinul romanesc, a raportat o cifra de afaceri de 10,5 mil lei in 2018, reprezentand o crestere de 10% fata de cifra inregistrata in 2017.

Pentru anul 2019, Vinarte isi propune o creste a afacerilor cu 15%, mizand pe cresterea portofoliului de produse, in special pe gamele premium si super premium, precum si pe modernizarea celor doua crame din Oltenia si introducerea lor in circuit turistic.

Obiectivul pe termen lung al companiei vizeaza dezvoltarea celor doua crame din Oltenia, Bolovanu – Samburesti si Starmina – Mehedinti, acesta fiind si motivul vanzarii cramei Villa Zorilor de la Zoresti, din regiunea Dealu Mare, impreuna cu brand-ul Prince Matei. Costurile pentru indeplinirea acestor obiective se vor ridica la circa 1 mil. de euro, spun reprezentantii companiei.

Turism viticol in cele doua crame

Crama Starmina va deveni in foarte scurt timp o crama integrata in circuitul agro-turistic, cu toate facilitatile de cazare si restaurant in regie proprie, deschisa pentru evenimente locale si nu numai.

Crama Bolovanu va fi transformata intr-o crama tip boutique, pentru produse super-premium. Aceasta va beneficia de dotari pentru cazare si evenimente, insa in regim privat.

Game noi si editii limitate

Principalul obiectiv al companiei pentru viitor este diversitatea vinurilor din portofoliu si lansarea unor game sofisticate si complexe, editii unice, in functie de ce permite natura, branduri de nisa, editii limitate, editii super-premium.

“Anul 2019 aseaza compania noastra sub semnul re-inventarii si al evolutiei. Actiuni clare, transante, curajoase si inovatoare ne fac sa privim cu incredere spre un viitor in care vom transpune competenta, responsabilitatea si, de fapt, dragostea pentru vin, in fiecare sticla produsa„ a declarat Tim Brockman, noul proprietar al Vinarte. Acesta a declarat ca, pana in prezent, a investit 1,5 milioane de euro in noua afacere (suma in care este inclusa si preluarea companiei).

“Trebuie sa aduc permanent ceva nou in vinurile mele. Imi place sa ma joc, pentru ca vinurile liniare devin plictisitoare. Cel mai bun purtator de cuvant pentru mine este vinul.” subliniaza si oenologul Iustin Urucu, a carui viata si cariera se confunda practic cu istoria Vinarte.

Pentru a atinge acest deziderat, compania are planificate proiecte de replantare ce confera o diversitate de struguri necesara crearii acestor game.

Cele mai bine vandute trei vinuri ale companiei sunt: Castel Starmina, Domeniile Vinarte si Castel Bolovanu.

40% din vinuri merg la export

De asemenea, pentru anul 2019 VINARTE isi doreste extinderea portofoliului de produse pe pietele externe pe care este deja prezenta - Canada, Franta, Luxembourg, Belgia, Polonia, China, Koreea si Japonia, precum si intrarea pe piete noi.

"40% din productia noastra - 1,5 milioane litri la Starmina si 200.000 la Bolovanu - merg catre export. Anul acesta vrem sa extindem cat mai mult pe piata asiatica - China si Japonia", a mai spus proprietarul Vinarte.

Compania Domaine Vinarte este posesoarea marcilor Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu, Nedeea si Sirena Dunarii, produse intr-unele dintre cele mai bune terroir-uri din Romania, Bolovanu – Samburesti si Starmina – Mehedinti.

Istoria Vinarte incepe in anul 1998 cand un grup de investitori romani si straini si-au pus in aplicare visul de a demonstra ca in Romania se pot produce vinuri care sa rivalizeze cu marile vinuri din Franta sau Italia.

In anul 2019 vor exista atat produse noi cat si editii speciale – prilejuite de evenimente punctuale sau de scoaterea pe piata a unor vinuri din ani speciali. Vorbim despre editia limitata Sirena Dunarii sau despre Soare, Castel Bolovanu si Nedeea care isi vor gasi o noua forma de exprimare in sortimente rose.

Tim Brockman, noul proprietar al Vinarte, detine o diploma de Master in Drept Comercial European, obtinuta la Universitatea din Paris, este membru al barourilor din Franta si Elvetia, presedinte al Amadeus Capital S.A. si vice-presedinte al consiliului director al Turicum Private Bank.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri