Agricola, unul dintre cei mai mari jucatori din piata de carne, a vandut anul trecut peste 45 de tone de carne de pasare, cu 7,5% mai mult fata de anul anterior. Agricola International Bacau, compania grupului specializata in carnea de pui, a bifat o cifra de afaceri de 463,757 milioane lei, cu 15% mai mult decat in 2017, in timp ce afacerile grupului Agricola s-au ridicat la peste 737 milioane lei.

„Este rezultatul unei executii imbunatatite in operational, cu cresteri in vanzarea produselor diferentiatoare (Puiul Fericit) si a produselor cu valoare adaugata mai mare, care au condus la o apreciere a pretului mediu la produsele noastre. Vanzarile Agricola de carne de pui au crescut in special prin cresterea ponderii produselor cu valoare adaugata mare sustinute de un brand puternic si o comunicare adecvata. As mentiona lansarea, in luna septembrie, a Cocoselului de Padure Agricola, primul coquelet proaspat, crescut in Romania, care la sfarsitul anului atingea, conform masuratorilor de retail audit, o cota de piata de 23% in acest segment”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola.

Grupul de firme Agricola a inregistrat in 2018 o cifra totala de afaceri de aproximativ 737,223 milioane lei. La inceputul anului 2018, Agricola a facut exit din afacerea Comcereal (cultivare terenuri agricole, trade si depozitare cereale). Eliminand cifra de afaceri Comcereal din cifra realizata in 2017 de intreg grupul de firme, cresterea in 2018 la nivelul Grupului Agricola este de 10,7% (dupa o crestere de 5% in 2017 fata de 2016).

„La inceputul anului trecut am iesit din afacerea Comcereal. Intr-o piata in continua dezvoltare si adaptare la cerintele tot mai exigente ale consumatorilor nu poti exista decat daca te aliniezi procesului de adaptare la schimbare si ridici performantele tale la cel mai inalt nivel al industrie in care operezi. Afacerea Grupului de firme Agricola era si inca mai este foarte diversificata, prin urmare este dificil de procurat resursele care sa sustina cresterea tuturor liniilor de business, imbunatatirea performantelor pentru a fi competitive in raport cu firmele concurente pe industria sau activitatea speficica. In acest fel am ajuns la decizia de a inchide lantul de magazine Agricola la finele anului trecut, care nu mai putea performa in conditiile concurentei agresive a companiilor multinationale specializate ce au atat resursele cat si competentele necesare pentru dezvoltare in zona de proximitate”, precizeaza Grigore Horoi.

La categoria mezeluri (obtinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 133,643 milioane lei, cu 7% mai mare decat in 2017 (124,843 milioane lei), in conditiile unei cresteri a volumelor vandute de 6,5%.

„Ne consolidam pozitia de lideri de piata in Romania la grupa salamurilor crud-uscate. Brandul Agricola este lider pe segmentul de crude uscate si lider detasat pentru cel mai cunoscut produs premium din Romania: Salamul de Sibiu, in total segment Salam de Sibiu comercializat pe piata interna.”, a declarat Grigore Horoi.

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializeaza semipreparate si produse tip ready-meal, a inregistrat in 2018 fata de anul precedent vanzari mai mari cu cu 22%, in conditiile unei cresteri a volumelor comercializate de 12%. „Am crescut sistematic aceasta categorie, motiv pentru care anul acesta facem o investitie ce depaseste 5,5 milioane euro, care practic dubleaza capacitatea de productie”, a precizat presedintele Agricola.

La oua consum, produse la Avicola Lumina Constanta, s-a inregistrat o crestere cu 10,5% a cifrei de afaceri in 2018 (51,273 milioane lei), in conditiile in care compania a vandut 80.700 mil.oua.

O evolutie a afacerilor Grupului AGRICOLA in perioada ultimilor zece ani (2009-2018) arata astfel:

Carne de pui (Agricola International SA)

- Volume = + 119%

- Cifra de Afaceri = + 171%

Mezeluri (Salbac SA)

- Volume = + 86%

- Cifra de Afaceri = + 111%

Ready-Meals (Europrod SA)

- Volume = + 155%

- Cifra de Afaceri = + 275%

Oua pentru consum (Avicola Lumina SA)

- Volume = + 34%

- Cifra de Afaceri = + 57%

Cifra de afaceri a Grupului AGRICOLA a crescut cu 79% in 10 ani, de la 413,3 mil. lei in 2009, la aproximativ 737,3 mil. lei in 2019.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2018 a implinit 26 de ani de la infiintare. Agricola detine 18% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 50% cota de piata, medie, in valoare (Nielsen).

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri