11 Decembrie 2018

(Promo) Autoliv a deschis o noua divizie de electronice la Brasov! Compania recruteaza ingineri de dezvoltare si testare software!



RBE (Romania Brasov Electronics) este numele noii divizii Autoliv, prin intermediul careia liderul mondial din domeniul sigurantei auto si-a propus cresterea nivelului de expertiza pentru Tech Center-ul sau din Brasov. Celor peste 450 de ingineri care dezvolta si testeaza solutii de siguranta pasiva pentru majoritatea producatorilor auto de pe glob, li se vor alatura noi colegi ce vor fi recrutati in vederea inovarii si dezvoltarii sistemelor electronice de siguranta din zona de Passive Safety.

Autoliv cauta ingineri de dezvoltare si testare software si are drept prim proiect dezvoltarea unor inovatii din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru functii inteligente ale centurii de siguranta, prin care sunt folosite informatii primite de la senzori pentru a retine in scaun ocupantul, chiar si inainte de o coliziune iminenta. Echipa de la Brasov coordoneaza proiectele europene din domeniu, din faza de cotare si pana la livrarea la client, totodata este leading tech center pe zona de aplicatii electronice.

Proiectele in care vor fi implicati inginerii brasoveni au un grad ridicat de atractivitate intrucat presupun interactiune directa cu clientii, printre acestia regasindu-se nume importante din industria auto precum Volkswagen, Audi, Jaguar, Porsche, Daimler sau Land Rover.

Echipa ce se va completa la inceputul anului 2019 isi va extinde activitatea inovativa in zona de ”Active Seatbelts” – cu proiecte precum incorporarea unui sistem de vibratii in centura pentru diverse atentionari – dar si in zona de ”Steering Wheels”, cu aplicatii inovative integrate in volanele autoturismelor.

Noua divizie RBE va beneficia de indrumarea colegilor cu experienta care au ales sa faca mutarea din Timisoara in Brasov, ulterior desprinderii oficiale a entitatii Veoneer, reprezentata de fostele divizii Autoliv din Timisoara si Iasi.

Inginerii Autoliv dezvolta solutii bazate pe cercetare multi-disciplinara. Capabilitatile senzoriale ale vehiculelor trebuie incorporate astfel incat acestea sa tina cont atat de contextul rutier, cat si de starea soferului, atunci cand raspund unor evenimente din trafic.

Pe langa echipele de ingineri de dezvoltare si testare software deja existente, in structura diviziei de la Brasov urmeaza sa se alature Project Manageri, dar si specialisti in zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activitati.

Autoliv este liderul mondial in sisteme de siguranta auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvolta si produce sisteme de siguranta auto pentru cei mai mari producatori din industria automotive. Autoliv are peste 72.000 de angajati in 27 de tari. In plus, compania are 23 de centre tehnice in noua tari din intreaga lume. In Romania, Autoliv este prezenta din 1997, avand peste 11.000 de angajati. In fiecare an, produsele Autoliv salveaza peste 30.000 de vieti si contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.



Citeste si