Ursus Breweries, reprezentant al operatiunilor SABMiller in Romania, va ajunge la un volum de investitii de 30 de milioane euro in 2006, pentru modernizarea capacitatilor sale de productie, au anuntat reprezentanti ai companiei, cu ocazia marcarii a 10 ani de activitate pe piata romaneasca.
SAB Miller a investit pana in prezent 150 de milioane de euro in capacitatile sale de productie din Romania, informeaza Rompres. Incepand cu 2005, Ursus Breweries este noul brand care reprezinta operatiunile SABMiller in Romania. Compania Ursus Breweries reuneste marcile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni si Pilsner Urquell.

Prezent la manifestarea aniversara, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a remarcat beneficiile pe care le aduce producatorilor de bere din Romania faptul ca berea este considerata aliment si nu este inclusa in Codul Fiscal la categoriile de produse accizabile. intre invitati sau mai aflat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, cel al Educatiei, Mihai Hardau, si Ionut Lupescu, ca reprezentatnt al lumii fotbalistice, Ursus fiind pentru o perioada de timp sponsor oficial al nationalei de fotbal a Romaniei.

Venituri in crestere pentru Ursus Breweries. In anul financiar aprilie 2004 - martie 2005, compania a inregistrat o crestere a volumului vanzarilor de 15%, fata de anul anterior si o cifra de afaceri de 122 milioane de euro. In aceeasi perioada, cea mai puternica crestere a vanzarilor au inregistrat-o Ursus Premium, cu un procent de 58%, si Timisoreana Lux, cu un procent de 103%.

Grupul SABMiller a inregistrat pentru al treilea an consecutiv cresteri importante in volumul vanzarilor, profitului si a veniturilor. In perioada aprilie 2004 - martie 2005, veniturile companiei au crescut la 2,409 miliarde dolari, cu 35% peste nivelul inregistrat in anul precedent. In Europa, cele mai bune rezultate au fost obtinute de Polonia, Rusia si Romania, in conditiile unui context economic favorabil, a cresterii consumului de bere pe locuitor si a imbunatasirii modului de operare a companiilor.

Ursus Breweries este al doilea mare producator de bere de pe piata romaneasca cu o cota de piata anuala estimata la 24%. Ursus Breweries detine patru fabrici de bere, cu o capacitate totala de peste 3 milioane de hectolitri si aproximativ 1.300 de angajati. Compania isi desfasoara activitatea la Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov si Tunari. Marcile Ursus Breweries sunt Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este unul dintre cei mai mari trei producatori de bere din lume, cu un volum de peste 148 milioane de hectolitri de bere inregistrat in perioada 1 aprilie 2004 - 31 martie 2005. Compania este prezenta in peste 40 de tari de pe patru continente.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri