13 Septembrie 2006

Siveco a prezentat investitorilor straini oportunitatile pietei romanesti

Oficialii Siveco au participat la Forumului Economic "European Challenges" unde au prezentat investitorilor straini oportunitatile pe care le prezinta piata romaneasca

Recent s-a desfasurat la Krynica Zdroj (Polonia) a XVI-a editie a Forumului Economic "European Challenges", ale carui dezbateri s-au axat pe tematica "Identitatii europene". Organizat de Fundatia Institutului pentru Studii Estice din Polonia (Institute for Eastern Studies), forumul a reunit peste 1.600 de participanti din peste 40 de tari din Europa, Asia si America. Lideri de opinie la nivel global din domeniul politic, economic si socio-cultural au dezbatut, in cadrul a aproape 100 de sesiuni, aspecte legate de noile tendinte ale dezvoltarii economice la nivel european.

Pe baza indicatorilor macroeconomici, reprezentantul Siveco Romania a punctat principalele oportunitati ale pietei romanesti: gradul inalt de dezvoltare tehnologica a economiei, cu o implicare semnificativa la nivel guvernamental, potentialul urias al turismului, orientarea comertului exterior mai ales spre Uniunea Europeana, proiectele importante de privatizare si, nu in ultimul rand, numarul relativ mare de IMM-uri. Cat priveste provocarile ce stau in fata potentialilor investitori, acestea se refera la reformele importante din domeniul agricol si, respectiv, financiar, cat si la proiectele pe scara larga pe verticale precum administratia publica centrala si locala, sectorul utilitatilor, telecomunicatiile si domeniul bancar.

Unul dintre domeniile cu potential de cooperare economica intre Romania si Polonia il reprezinta piata de solutii EAS (Enterprise Applications Suite) din cadrul sectorului IT. Pe aceasta piata, conform studiului IDC 2005, Siveco Romania detine o cota de 19,3%, consolidandu-si pozitia de cea mai importanta casa romaneasca de software. in acest context, consortiul format din Siveco Romania si ABG Ster Project (din Polonia) a fost desemnat castigator al proiectului de "Dezvoltare a software-ului pentru sistemul IT al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si IACS".

Realizarea proiectului - o preconditie a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, este urmarita cu atentie atat de autoritatile romanesti, cat si de oficialii de la Bruxelles. Odata cu acreditarea APIA ca agentie de plati, prevederile Politicii Agricole Comune ale Uniunii Europene vor permite acordarea alocatiilor de sprijin pentru fermieri (plati directe) intr-un mod corect si transparent.



Citeste si