Praktiker Romania, compania care opereaza reteaua de magazine de bricolaj Praktiker, isi extinde planul de dezvoltare a retelei de magazine pentru urmatoarele patru luni, la un total de 5 noi locatii. Pe langa deschiderile deja anuntate Tirgu-Mures, Galati, Braila si Bucuresti, compania va inaugura in acest an un magazin si la Satu Mare. 2006 devine astfel anul cu cel mai mare numar de locatii adaugate la reteaua Praktiker Romania, de la inceputul activitatii companiei.

Investitia medie alocata de Praktiker Romania pentru fiecare magazin nou se ridica la aproape 8 milioane euro. Dupa incheierea etapei de extindere cu cele 5 locatii, suprafata totala de vanzare administrata de companie in intreaga tara va depasi 100.000 mp. Spatiul de vanzare al unui magazin Praktiker este amenajat pe aproximativ 6.500 mp. Singura locatie care depaseste aceasta suprafata este cea din Bucuresti Voluntari, cu un total de 8.000 mp. Spatiul de care beneficiaza magazinul din Voluntari este rezultatul unei operatiuni de extindere finalizata in luna iunie 2006.

2006 este un an cheie pentru planul nostru de dezvoltare, declara Guenter Vosskaemper, directorul general al Praktiker Romania. Pana in 2008, ne-am propus sa extindem prezenta companiei in toate orasele importante din tara, iar deschiderea celor 5 locatii va fi un progres important pentru noi. in continuare, vrem sa pastram acest ritm, pentru a ne putea atinge obiectivul.

Praktiker Romania este in prezent liderul pietei locale din sectorul do-it-yourself (DIY), avand cea mai extinsa retea de magazine specializate si cel mai dinamic ritm de dezvoltare. Compania detine in total 11 locatii, situate in Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad si Bucuresti (Voluntari si Militari). Cel de-al 12-lea magazin va fi inaugurat la Tirgu-Mures si isi va astepta clientii incepand cu 8 septembrie 2006.

Prezent in Romania din septembrie 2002, grupul german Praktiker Bau-und Heimwerkermrkte Holding detine la nivel international o retea de aproximativ 340 de magazine. La jumatatea lunii august 2006, grupul a anuntat preluarea companiei Max Bahr Holzhandlung GmbH & Co. KG, operatiune prin care reteaua existenta se va extinde cu 77 locatii si o suprafata totala de vanzare de peste 500.000 mp. Numarul total al angajatilor grupului este de peste 20.000 de persoane, din care aproximativ 6.000 lucreaza in afara Germaniei.

Fondat in 1978, grupul Praktiker detine aproximativ 340 de magazine in 8 tari din Europa Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia si Luxemburg. in urma preluarii companiei Max Bahr Holzhandlung GmbH & Co. KG, la reteaua de magazine a grupului vor fi adaugate alte 77 locatii. Oferta Praktiker cuprinde peste 40,000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri