Compania de medicamente oncologice Sindan, parte a grupului Actavis, a obtinut vanzari de 23,6 milioane de euro in cel de al doilea trimestru al anului, primul de cand rezultatele financiare sunt integrate grupului islandez, potrivit datelor Acvatis citate de NewsIn. Din totalul vanzarilor Sindan, 21,8 milioane de euro s-au obtinut din vanzarile de pe piata romaneasca. Raportul Actavis nu mentioneaza profitul obtinut de Sindan.

In perioada amintita, la nivel global, profitul net al companiei Actavis aproape s-a triplat fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 30,1 milioane de euro. Cele mai importante cresteri ale vanzarilor s-au obtinut pe piata nord-americana, cu o crestere de 20% fata de al doilea trimestru al anului trecut, valoarea acestora ridicandu-se la 117,4 milioane de euro.

Pe piata Europei centrale si de est si pe piata aisatica, vanzarile Actavis au inregistrat o valoare de 139,9 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 14% fata de perioada similara a anului trecut. In schimb, vanzarile Actavis pe piata Europei de vest, Orientul Mijlociu si Africa au inregistrat o scadere de 10% fata de cel de al doilea trimestru al anului trecut.

Integrarea companiilor achizitionate recent ramane un punct de interes, iar performanta diviziilor noastre din America de nord si ECEA (Europa centrala si de est si Asia) demonstreaza abilitatea Actavis de a ne consolida rapid operatiunile si sa le aducem cu succes sub umbrela Actavis, a declarat presedintele si CEO Actavis, Robert Wessman.

Compania Sindan a fost achizitionata de Actavis in luna martie, iar rezultatele financiare sunt integrate grupului Actavis din cel de al doilea trimestru al acestui an. Pretul platit de Actavis a fost de aproape 147,5 milioane de euro (177 milioane de dolari).

Sindan are un istoric foarte bun si fiind unul dintre principalii producatori din domeniu (oncologie) reprezinta o achizitie strategica care completeaza foarte bine operatiunile grupului Actavis. (...) Achizitia Sindan va permite companiei Actavis sa concureze pe aceasta piata. Sindan va contribui la cresterea prezentei noastre in Europa, iar combinarea celor doua operatiuni va intari capacitatile de distributie, marketing, productie la costuri scazute si dezvoltare in intreaga regiune a declarat la acea data Robert Wessman, presedinte si CEO Actavis.

Compania farmaceutica Sindan SRL a inregistrat anul trecut o crestere de 68% a profitului brut, ajungand la valoarea de 46,5 milioane de lei noi, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Cifra de afaceri a producatorului de medicamente de uz oncologic a fost de 245,5 milioane de lei noi, in 2005. Pentru acest an, veniturile estimative ale Sindan s-ar putea ridica la suma de 80 de milioane de euro (96 milioane dolari). Operatiunile combinate Sindan Actavis ar putea aduce, in 2006, un venit de 1,36 miliarde de euro.

Compania Sindan a fost infiintata in 1991, dupa privatizarea Departamentului de cercetare al Institutului Oncologic. in prezent produce si dezvolta medicamente pentru tratamentul cancerului si a patruns pe pietele din Marea Britanie, Polonia, Statele Unite, Japonia, Germania, Italia si Spania. De asemenea, Sindan are o pozitie importanta pe pietele din Europa centrala si de est, precum si in Rusia.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri