9 Iulie 2014

Franco Del Fabbro preia conducerea producatorului de dulciuri Heidi Chocolat



Franco Del Fabbro a preluat incepand cu aceasta luna conducerea producatorului de ciocolata Heidi Chocolat, inlocuindu-l in functie pe Erwin Vondenhoff, cel care a ocupat aceasta pozitie din 2008.

Timp de mai bine de 20 de ani, Franco Del Fabbro a ocupat functia de director general si senior manager pentru pietele din Europa Centrala si de Vest in cadrul Kraft Foods, parte din Mondelez Interantional.

“Sunt foarte entuziasmat sa ma alatur echipei Heidi intr-un moment atat de important in istoria brandului. Anul acesta sarbatorim 20 de ani de existenta a companiei. Oportunitatea de a transforma Heidi intr-un brand premium si unic la nivel global, prin intarirea prezentei pe piata internationala, este o experienta unica”, a precizat Del Fabbro.

Prezenta in 48 de tari, Heidi Chocolat a fost fondata in anul 1994 de catre familia elvetiana Laederach, proprietarul companiei Confiseur Laederach AG, un producator de produse de cofetarie si ciocolata premium. In aprilie 2013, Heidi Chocolat a devenit parte a KEX Confectionery. Compania detine o capacitate de productie situata in Pantelimon, langa Bucuresti, cu peste 350 de angajati.

In Romania, consumul anual de ciocolata este de circa 1,75 kg per persoana. Spre comparatie, consumul de ciocolata este de 11,9 kg per capita in Elvetia, 9,9 kg in Irlanda, Marea Britanie – 9,5 kg, Austria – 8,8 kg, Belgia – 8,3 kg, Germania – 8,2 kg, Norvegia – 8 kg, Danemarca – 7,5 kg, Canada – 6,4 kg si Franta – 6,3 kg.



Citeste si