18 Aprilie 2013

Culmea managerilor de la stat: un fost director CFR Marfa preia sefia CFR SA



Noul Consiliu de Administratie al CFR SA l-a numit pe George Micu, fost director general al CFR Marfa, la conducerea companiei care administreaza infrastructura feroviara.

AGA CFR a respins, luni, planul de administrare propus administratorii in functie si a numit un nou CA, din care fac parte George Micu, Sorin Mindrutescu (CEO Oracle Romania), Peter Weiss (fost sef la Bancpost si RBS Romania) si George Micu (fost director general al CFR Marfa), alaturi de Florian Raimund Kubinschi si Enache Jiru, administratori si in fostul CA, scrie Mediafax.

Dupa respingerea planului, directorul general, Dimitris Sophocleous, a anuntat ca demisioneaza. Fosta conducere a CFR SA, selectata la inceputul acestui an, in urma unui proces de recrutare a managementului privat, a acuzat factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor europene.

"Consideram ca in acest moment angajamentele luate de Romania in fata institutiilor financiare internationale sunt puse in pericol, alaturi de credibilitatea reprezentantilor Guvernului in acest raport", se spune intr-un comunicat transmis de fosta conducere a CFR SA.

Premierul Victor Ponta i-a cerut marti ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, sa rezolve rapid problema managementului privat la CFR si sa asigure o "transparenta totala" in acest sens fata de creditorii internationali.

Noii administratori l-au numit marti pe Micu in functia de director general. Micu a intrat recent si in Consiliul de Administratie al CFR Calatori, ambele companii feroviare fiind detinute de Ministerul Transporturilor.



Citeste si