Rusia a demarat demersurile necesare in vederea deschiderii pietei de desfacere ruse pentru comercializarea produselor romanesti de origine animala, a anuntat Ministerul Agriculturii, dupa o intrevedere intre ministrul Daniel Constantin si omologul sau rus Fiodorov Nicolai Vasilievici.
In acest sens, Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) al Federatiei Ruse a anuntat ca va da curs solicitarii Romaniei de a trimite specialisti, incepand cu data de 5 noiembrie pentru o perioada de 14 zile, la unitatile romanesti de productie si procesare de carne, interesate sa exporte pe piata rusa. Acest demers va permite producatorilor romani de produse de origine animala sa intre pe o piata cu un potential de consum urias.

Demersul este unul extrem de important, in conditiile in care Rusia este o piata foarte mare si pentru care unii producatori locali si-au exprimat deja interesul. Spre exemplu, Radu Timis, proprietarul Cris Tim anunta in acest an ca asociatia de profil face eforturi pentru a exporta in Rusia.

“Acest pas, pe care Federatia Rusa il face acum, este unul extrem de important pentru producatorii romani. Vorbim de o piata noua, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, si o piata care a fost inaccesibila Romaniei de foarte multi ani. De cand am venit la minister, producatorii si procesatorii de produse din carne, interesati m-au rugat sa le inlesnesc comertul cu produse de origine animala, pe piata din Rusia. In acest scop am avut o intrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat ca in cel mai scurt timp posibil vor fi incepute verificarile la unitatile romanesti de productie si procesare de carne. Nu pot decat sa-i multumesc pentru promptitudine. In mai putin de doua saptamani de la intalnirea noastra am primit acest raspuns oficial ”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri