3 Noiembrie 2011

Gabriel Resources si-a redus pierderile in primele noua luni ale anului



Compania canadiana Gabriel Resources a raportat o pierdere de 8,3 milioane de dolari canadieni (5,9 milioane de euro) pentru primele noua luni ale anului, mai mica fata de rezultatul negativ de 14,3 milioane de dolari canadieni din aceeasi perioada a anului trecut.

Reducerea pierderilor a fost sustinuta de un impact pozitiv de 14,7 milioane de dolari canadieni (10,5 milioane de euro) rezultat din variatiile cursului de schimb, se arata in raportul Gabriel Resources, noteaza Mediafax.

La sfarsitul lunii septembrie, lichiditatile Gabriel Resources, inclusiv investitiile pe termen scurt, se situau la 160,3 milioane de dolari canadieni (114,7 milioane de euro).

Compania detine 80,69% din capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana. Statul roman detine 19,31% din actiuni, prin Minvest Deva.

"Ramanem concentrati asupra parteneriatului cu Guvernul Romaniei in privinta avizarii si construirii primei mine moderne din Romania. Privim spre urmatoarele luni cu optimism pentru toti actionarii", a declarat Jonathan Henry, presedinte si director general al Gabriel Resources.

Compania a inregistrat in trimestrul al treilea pierderi de 3,6 milioane de dolari (2,6 milioane de euro), reflectand compensatii legate de actiuni si costuri ale companiei de 4,4 milioane de dolari (3,1 milioane de euro). Acestea au fost compensate partial de castiguri din dobanzi si curs valutar de 800.000 de dolari (572.000 euro). In trimestrul al treilea al anului trecut, Gabriel a inregistrat un profit de 13,1 milioane de dolari.

In primele noua luni, cheltuielile totale pentru explorare si dezvoltare la proiectul Rosia Montana au crescut de la 24,5 milioane de dolari anul trecut la 37,4 milioane de dolari (26,7 milioane de euro), in timp ce in trimestrul al treilea au urcat de la 8,9 milioane de dolari anul trecut la 15,8 milioane de dolari (11,3 milioane de euro).

In spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.



Citeste si