Compania Națională Poșta Română lansează un program de internship plătit dedicat studenților și absolvenților care fac primul pas în cariera profesională, pentru o perioadă de trei luni.

Pe parcursul a trei luni, aceștia vor fi implicați în diverse activități, printre care analiza datelor, participarea la proiecte de îmbunătățire a proceselor interne, asistarea la strategiile de comunicare și transformare digitală și multe altele, transmit reprezentanții de la Poșta Română.

Viitorul Poștei Române este strâns legat de investiția în noile generații și de transformarea lor în liderii de mâine în domeniul serviciilor poștale și de curierat. Suntem mândri să oferim studenților și absolvenților oportunitatea de a se dezvolta profesional.

Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române

Internshipul va avea o durată de trei luni, cu posibilitatea de angajare permanentă după finalizarea programului. Compania nu a precizat cu cât vor fi plătiți tinerii care sunt acceptați în internship la Poșta Română. Anul trecut, când a fost, de altfel, prima ediție a programului de internship, un tânăr era plătit cu 1.500 de lei (50% din salariul de bază minim brut pe țară de la acea vreme), acordat proporțional cu numărul de ore de activitate desfășurată.

Poșta Română se află într-un amplu proces de modernizare care include și o componentă importantă de transformare digitală. Compania a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei, fiind cu 8,2% mai mare faţă de 2022. Pentru acest an, Valentin Ştefan estimează o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei.

Angajații de la Poșta Română s-au aflat în grevă la începutul acestui an, ca urmare a nemulțumirilor salariale din interiorul companiei. Greva demarată la nivelul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) s-a încheiat în urma semnării noului Contract colectiv de muncă şi înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, a anunţat Blocul Naţional Sindical. În urma negocierilor, angajaţii au obţinut creşterea salariului minim în companie la 3.700 lei brut, începând cu 1 iulie 2024, şi o majorare a veniturilor în cuantum de 420 lei brut (salariu de bază plus spor de loialitate), în medie, începând cu 1 septembrie 2024.

Sursa foto: Posta Română

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri