Producătorul german de electrocasnice premium Miele şi-a anunţat intenţia de a elimina unul din fiecare nouă locuri de muncă din Germania, transmite Agerpres.

Miele a precizat că urmează să renunțe la aproximativ 1.300 din cele 11.700 de locuri de muncă din Germania, adăugând că în paralel a ajuns la un nou acord colectiv de muncă împreună cu sindicatul IG Metall. Noul acord colectiv va acoperi perioada cuprinsă între începutul lunii august 2024 şi sfârşitul lunii decembrie 2027 şi include investiţii de aproximativ 500 de milioane de euro.

Majoritatea locurilor de muncă vor fi eliminate la Gutersloh, oraşul din nord-vestul Germaniei unde Miele îşi are cartierul general şi o facilitate de producţie. Aproximativ 700 de posturi vor fi transferate de la o fabrică pentru producţia de maşini de spălat de la Gutersloh către o fabrică din Polonia. Alte 600 de posturi vor fi eliminate la toate facilităţile din Germania, atât în operaţiunile de vânzări cât şi în producţie şi administraţie.

Compania, prezentă şi în România trece printr-o perioadă dificilă. Afacerile Miele au înflorit în perioada pandemiei de coronavirus când oamenii au petrecut mult timp în casă şi erau interesaţi să aducă îmbunătăţiri spaţiului de locuit. După încheierea pandemiei, cererea de electrocasnice marca Miele a scăzut până sub cinci miliarde de euro în 2023, de la 5,4 miliarde de euro în 2022. Aproximativ 22.700 de persoane lucrează pentru Miele la nivel mondial.

Miele este un producător de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere şi de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, maşini de spălat vase şi produse de îngrijire pentru haine şi pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă maşinile de spălat vase, maşinile de spălat rufe şi uscătoarele pentru uz comercial, precum şi aparatura de spălare-dezinfectare şi sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activităţile medicale şi de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producţie în Germania şi câte o filială în fiecare dintre ţările următoare: Austria, Cehia, China şi România. În anul 2021, Miele a realizat o cifră de afaceri de 80 de milioane de lei în România, în creştere cu 28% faţă de 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri