Cum ar fi sa folosesti emailul dincolo de utilizarile sale de baza si sa tranformi aceasta cale de comunicare intr-un element care sa-ti aduca succesul in plan profesional? Iata sase email-uri pe care ar trebui sa le trimiti in fiecare saptamana pentru a-ti imbunatati direct perspectivele de succes.

Email cu sumarul unei sedinte

Lucrurile merg bine inainte cand toata lumea stie clar in ce directie sa inainteze si se responsabilizeaza. Sigur ai o sedinta pe saptamana despre care ai putea ulterior sa scrii ce s-a discutat si masurile care s-au luat, pentru ca impactul sa fie mai mare. Acesta este un mod prin care arati sa esti la curent cu ce se intampla si pus pe treaba.

Poti sa scrii un email cu sumarul discutiei, pe care il poti da mai departe colegilor, asa incat sa va atingeti cu totii obiectivele. IN orice companie este bine sa fii vazut drept omul care face acest lucru (atata timp cat jobul iti permite), scrie Business Insider.

Email catre tine

Da, citesti bine ce citesti. Ultimul email pe care il trimiti vinerea, scrie-l cu litere mari la subiect si treci acolo una dintre valorile tale de baza, valori pe care nu le negociezi. Cand vei deschide luni dimineata computerul si vei vedea un email cu tema "bunatate", iti vei reaminti ca aceasta valoare sa o aplici toata saptamana.

Colegii nu vor sti despre aceste mesaje proprii, dar vor beneficia de atitudintea ta pozitiva.

Emailul de apreciere

Daca iti faci timp in fiecare saptamana sa trimiti un email de apreciere unei persoane care merita laude si aprecieri nesolicitate, garantat vei reusi sa suprinzi acea persoana, intr-un mod foarte placut. Sigur tu iti amintesti ultima data cand cineva ti-a aratat ca te apreciaza si ti-a spus ca esti valoros, asa ca nici ceilalti nu vor uita mesajul tau.

Email de multumire

Asemanator, dar putin diferit de emailul de apreciere, emailul de multumire este adresat unei persoane, cu scopul de a-i multumi pentru ce a facut pentru tine. Poate cineva si-a luat din timp pentru a-ti da un feedback, ti-a raspuns in timpul liber la o rugaminte sau te-a ajutat sa deblochezi imprimanta, atunci cand te grabeai. Ideal este sa ii multumesti clar pentru ce te-a ajutat si sa ii spui de ce a contat acest lucru pentru tine, chiar daca pentru el a fost un gest mic.

Se pare ca prin astfel de email-uri, un angajat reuseste sa iasa in evidenta. In plus, daca arati constant o atitudine de recunostinta ii poti influenta si pe ceilalti in bine, in relatia pe care o au cu tine.

Email pentru dezvoltare personala

O data pe saptamana, trimiteti un email catre un mentor, cere cuiva un feedback, intreaba daca puteti iesi la o cafea, adreseaza o intrebare despre un lucru care te face curios, de fapt scrie orice te ajuta sa te dezvolti personal.

Atentie insa, pentru ca nu trebuie sa devii o povara pentru ceilalti, cerintele trebuie sa fie mici si usor de efectuat. Dar nu subestima potentialul unor astfel de emailuri, un ritm constant de micro-invatare sigur va duce la dezvoltarea ta personala.

Email catre o persoana draga

Un studiu realizat de Gallup arata ca unul dintre indicatorii de varf ai performantei la un angajat este strans legat de a avea sau nu un prieten bun la locul de munca. O data pe saptamana, trimite un email cu unic scop de alimentare a prieteniei. Nu trebuie sa te limitezi sa trimiti astfel de emailuri doar prietenilor de la locul de munca, il poti trimite oricarui amic apropiat. Un studiu realizat pe o perioada de 81 de ani de catre Harvad arata ca relatiile cu ceilalti sunt cele care influenteaza fericirea si succesul.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri