Poate fi calculat succesul in afaceri? Daca da, atunci fiecare tanar antreprenor care si-a incercat pana acum norocul ar fi trebuit sa stea linistit pana acum. Indiferent cate reguli de aur din lumea afacerilor ai respecta sau ce fel de idei spectaculoase ai avea, cifrele reale ale succesului arata cu totul diferit. Un studiu realizat de Xero, o companie de analiza economica si contabilitate evaluata la 2 miliarde de dolari, arata modul in care companiile mici, cu cel mult 20 de anajati, ating succesul in afaceri. Studiu s-a realizat pe 2000 de businessuri mici din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie.

5 mituri despre succes pentru tinerii care vor sa intre in afaceri:

1. Antreprenorii de succes nu au nevoie de nimeni

Poate ca un antreprenor inteligent va reusi mereu sa iasa in fata, dar asta nu inseamna ca este singur in aventura sa in lumea afacerilor. Reteaua de suport este foarte importanta atunci cand intri in lumea businessului, fie ca e vorba doar de un mentor sau chiar de o persoana care sa te ajute financiar la nevoie. In Romania, Cezar Rapotan, actualul director general Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii de pe piata interna, si-a inceput afacerea cu 2000 de dolari, suma imprumutata de la familie si prieteni. Aceasta sustinere a stat la baza dezvoltarii ideilor sale de business. Studiu Xero arata ca peste 30 de procente dintre tinerii antreprenori care au avut succes s-au intreptat catre un mentor sau un partener, pentru sfaturi si ajutor.

2. Lucreaza fara oprire pentru ideea lor

Este adevarat ca un start-up va necesita multe ore pierdute la birou, dar echilibrul cu viata personala este extrem de important. Potrivit studiului Xero, 58% dintre tinerii antreprenori sustin ca succesul este strans legat de serile petrecute alaturi de familie, acasa. 55% considera ca weekendurile trebuie traite tot alaturi de cei dragi. In schimb, doar 28% dintre ei aleg sa-si inchida telefoanele si sa nu mai verifice mailurile, odata ce au intrat in casa.

3. Nu pot lucra pentru altcineva

Ideea ca un tanar antreprenor de succes este mai mult un lup singuratic care nu poate lucra sub comanda cuiva este gresita. Studiu Xero arata ca 58% dintre tinerii care isi deschid un startup provin din mediul corporate.

4. Obisnuiesc sa le faca pe toate

Abordarea aceasta, in care un singur om le face pe toate, poate fi utila doar pana la un punct. Un contabil este foarte important inca din prima zi de activitate, iar 42% dintre antreprenori au legat succesul afacerilor lor aflate la inceput de drum cu relatia pe care au avut-o cu persoana responsabila de contabilitate. In plus, 58% dintre antreprenorii de succes se folosesc de programe de management pentru a putea sa-si gestioneze mai bine afacerea. Dintre toate cauzele pentru care o afacere poate fi ruinata inca din start, gestionarea situatiei financiare reprezinta 65%.

5. Garantia succesului este un produs perfect

Studiul Xero arata ca nu produsul conteaza intr-o afacere, ci cui ai de gand sa-l vinzi. 41% dintre afacerile care au esuat au schimbat des produsele, in cautarea celui perfect, publicul tinta fiind consumatorul de rand. In schimb, aproxiamtiv 51% dintre companiile care au avut succes si-au vandut produsele si serviciile catre alte companii mai mari.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri