23 Mai 2016

Tot ce trebuie sa stii despre utilizarea gadgeturilor personale la serviciu



„Bring your own device”, sau pe romaneste „imprumut de folosinta”, este o politica inca „tabu” la nivelul Romaniei. Ea se poate traduce prin a le permite angajatilor sa isi aduca dispozitivele personale la locul de munca, precum si sa le utilizeze in interes de serviciu. Acest lucru, conform studiilor realizate in companii, aduce o crestere a productivitatii acestora, a moralului, dar si a comoditatii, transformand B.Y.O.D. intr-un mijloc de a atrage noi angajari dar si simpatia angajatilor deja existenti. Acest stil de lucru insa poate fi implementat cu succes daca sunt urmariti pasii legali necesari in vederea stabilirii raportului in baza caruia un angajat poate sa utilizeze, in exercitarea profesiei sale, dispozitivele proprii, dupa cum arata avocatul Raluca Comanescu, in exclusivitate pentru revista CARIERE.

Politica B.Y.O.D. (Bring Your Own Device) pe care o pot utiliza angajatorii este inca intr-o faza incipienta, cel putin la nivelul Romaniei. De principiu, B.Y.O.D. inseamna faptul ca angajatorul permite angajatilor sa aduca dispozitive mobile personale (laptop-uri, smartphone-uri, tablete) la locul lor de munca, precum si de a utiliza aceste dispozitive pentru a avea acces la informatii si aplicatii de companie privilegiate.

Rapoartele realizate de companii la nivel intern, prin departamentele de HR (Human Resources), au indicat cresteri ale productivitatii angajatilor odata cu implementarea politicii B.Y.O.D. Statisticile arata ca se observa o crestere a moralului angajatilor si o mai mare comoditate prin utilizarea propriilor dispozitive, acest lucru aducand companiei aspectul unui angajator flexibil si atractiv. Astfel, B.Y.O.D. poate fi chiar un mijloc de a atrage noi angajari, o mare parte dintre solicitantii de locuri de munca vazand o organizatie intr-o lumina mai buna, in cazul in care aceasta accepta lucrul cu dispozitivele proprii.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.



Citeste si