13 August 2014

Salariile care ii fac sa plece din tara: pe ce joburi din strainatate se bat cei mai multi romani



Cu salarii de 1.800-2.600 de euro pe care le pot avea in contract, multi dintre romani prefera sa ia calea strainatatii pentru un trai mai bun. Wall-Street.ro va prezinta posturile pe care s-au batut cei mai multi romani, de la inceputul anului pana in prezent, pentru a lucra in orase europene sau pe vase de croaziera, potrivit datelor Tjobs.ro.

10. Culegator de fructe moi

Anuntul pentru postul de culegator de fructe moi a primit 973 de CV-uri din partea romanilor dorni sa munceasca departe de Romania. Postul, cu 20 de pozitii valabile in Marea Britanie, este unul sezonier si platit cu 1.000 de lire lunar. Barbatii au fost mult mai interesati de aceasta oferta de munca, in proportie de 84%. Cei mai multe aplicari au venit din Bucuresti, Prahova, Constanta, Iasi si Timis.

Sursa foto: Culegator de fructe/Shutterstock.com


9. Ingrijitoare varstnici

La acest post au aplicat 976 de persoane pentru 20 de pozitii disponibile, dintre care 68% femei. Jobul este disponibil in Marea Britanie si este platit cu 1.350-1.850 de lire sterline pe luna. Cei mai multi romani care au aplicat sunt din Bucuresti, Constanta, Iasi, Prahova si Mures.

Sursa foto: Ingrijitoare varstnici/Shutterstock.com


8. Steward/ stewardesa pe vas de croaziera

Cu salariile intre 650 si 1.200 de euro pe luna, pentru acest job pe vase de croaziere cu 100 de pozitii deschise s-au batut 995 de romani, dintre care 65% barbati. Angajatii beneficiaza de cazare, masa, transport si asigurare. Cele mai multe CV-uri au venit din Bucuresti, Constanta, Prahova, Iasi si Galati.

Sursa foto: Stewardesa pe vas de croaziera/Shutterstock.com


7. Lucrator in amenajari interioare

Cele 50 de pozitii disponibile in Germania (orasul Felsberg) pentru acest post au strans CV-uri de la 1.034 de romani. Salariile sunt intre 1.800 si 2.600 de euro, iar angajatorul ofera chirie, asigurare medicala, transport gratuit si o masa calda pe zi. Dupa cinci ani lucrati in Germania, beneficiati de pensie din partea statului german si alocatie pentru copii minori, mai este specificat in anunt. 99% dintre aplicanti sunt barbati, iar cei mai multi din Bucuresti, Prahova, Constanta, Hunedoara si Bacau.

Sursa foto: Lucrator in amenajari interioare/Shutterstock.com


6. Personal agricol

Romanii sunt interesati sa lucreze si in agricultura. Anuntul cu 35 de pozitii deschise a primit 1.034 de CV-uri, iar 88% dintre ele din partea barbatilor. Salariile sunt intre 800 si 1.000 de euro. Angajatorii din Italia cauta persoane intre 18 si 48 ani, cu experienta de cel putin trei luni in agricultura, care sa lucreze la recoltat fructe si legume de sezon in perioada 25 martie-30 noiembrie 2014.

Unii angajatorii ofera si masa gratuita, pe langa cazare. Cunoasterea limbii italiene nu este obligatorie. Cei mai multi romani aplicanti sunt din Bucuresti, Prahova, Constanta, Iasi si Hunedoara.

Sursa foto: Culegator in sera/Shutterstock.com


5. Montator

Pe un singur post de montator s-au batut 1.081 de romani, din care 99% sunt barbati. Postul este disponibil in Marea Britanie (orasul Berkshire) si este platit cu 1.050-1.100 lire sterline net. Candidatul ideal cunoaste limba engleza la un nivel avansat, are experienta in domeniu, este o persoana puternica fizic si psihic, detine permis de conducere si este dispus sa munceasca pe teren.

Cei mai multi romani care au aplicat sunt din Bucuresti, Prahova, Constanta, Bacau si Galati.

Sursa foto: Barbat care repara in bucatarie/Shutterstock.com


4. Soferi

Anuntul cu 30 de pozitii deschise a primit 1.262 de CV-uri din partea romanilor. Posturile de soferi au fost disponibile in Germania, pentru care angajatorii ofera un salariu lunar intre 1.300 si 1.700 de euro si cazare gratuita. 97% din aplicantii romani sunt barbati, iar cei mai multi provin din Bucuresti, Prahova, Constanta, Timis si Galati.

Sursa foto: Sofer/Shutterstock.com


3. Lucrator in depozit

La acest post au aplicat 1.350 de romani, din care 15% femei. Angajatorul din Marea Britanie a cautat 100 de oameni intre 18 si 55 ani dispusi sa lucreze in depozit pentru un salariu lunar de 1.100-1.500 de lire sterline. Cunoasterea limbii engleze la nivel mediu este un criteriu de selectie. Bucuresti, Prahova, Constanta, Iasi si Timis sunt fruntase la numarul de aplicanti pentru postul de lucrator in depozit.

Sursa foto: Lucratori in depozit/Shutterstock.com


2. Personal hotelier

Pentru a lucra in hoteluri ca bucatari, cofetari, patiseri, ospatari, cameriste sau receptioneri s-au batut 1.591 de romani (65% barbati) pe cele 200 de posturi oferite de angajatorii din Marea Britanie. In anunt este specificat ca salariul este negocial, insa un post in domeniul hotelier este platit intre 1.000 si 1.800 de lire sterline, potrivit unui anunt recent. Candidatii acceptati primesc cazare si masa.

Cele mai multe CV-uri au fost in acest caz din Bucuresti, Prahova, Dolj, Iasi si Constanta.

Sursa foto: Cameriste/Shutterstock.com


1. Personal servicii pe vase de croaziera

2.415 romani (din care 30% femei) isi doresc sa obtina un post pe un vas de croaziera. Anuntul este inca valabil peTjobs.ro. Angajatorul cauta 100 de persoane care sa lucreze ca ajutor de ospatar, in barul sau in cazinoul de pe vas, room service, barman, DJ, animator, receptionist, specialist recrutare sau in diverse pozitii de management. Salariul nu este specificat, insa este negociabil, iar potrivit altor anunturi castigul lunar poate depasi 1.000 de dolari, iar in unele cazuri ajunge la 2.000 de dolari.

Sursa foto: Angajata pe vas de croaziera/Shutterstock.com




Citeste si