Angajatorii romani par sa fi incheiat mare parte din procesele de restructurate derulate pana in prezent si sunt pregatite sa reia angajarile, arata ultimul studiu realizat de Manpower, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare.
Angajatorii estimeaza o previziune neta de angajare (diferenta dintre procentul firmelor care estimeaza o crestere a numarului de angajari si procentul companiilor care estimeaza o scadere a volumului de angajari) de 5%, in conditiile in care preziunea neta de angajare pentru primul trimestru trimestru din 2011 s-a plasat la -2%, iar cea pentru ultimul trimestru din 2010 a fost de 0%.

"Se intrevad semne clare ce indica un nivel mai ridicat de incredere al companiilor. Cel mai probabil din acest motiv anumiti angajatori sunt dispusi sa-si creasca numarul de angajati la inceputul celui de-al doilea trimestru al lui 2011 si sa investeasca in personalul de care au nevoie pentru a-si imbunatati competentele”, spune Eliza Nechifor, coordonator marketing si comunicare in cadrul Manpower Romania.

Analiza evidentiaza ca 19% dintre companii se asteapta la o crestere a numarului de salariati in T2
, in vreme ce 14% previzioneaza o scadere, iar 66% nu anticipeaza nicio schimbare in ceea ce priveste personalul. Ultima oara cand angajatori locali au fost cel putin la fel de optimisti ca in prezent a fost in T1 2009.

La nivel regional, companiile din sase din cele opt regiuni analizate in Romania prognozeaza o crestere a nivelului angajarilor pe parcursul trimestrului urmator. Cele mai optimiste previziuni de angajare sunt raportate de angajatorii din regiunea Sud-Est, unde previziunea neta de angajare se ridica la 18%. In acelasi timp, se previzioneaza o crestere stabila a angajarilor in Centrul tarii, unde angajatorii raporteaza o previziune de 11%, in timp ce in Vest se manifesta un optimism prudent, cu o previziune de 10%.

Studiul a fost realizat recent, prin intervierea unui esantion de 750 de angajatori de pe piata locala.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri