Vanzarile Ford Motor in Europa au scazut anul trecut cu 6,9%, la 1,541 milioane vehicule, dar compania si-a pastrat pentru al treilea an pozitia de al doilea mare brand de autoturisme in regiune, a anuntat joi producatorul auto american.
In decembrie, vanzarile Ford pe cele 51 de piete europene unde este prezent au scazut cu 7%, la 125.400 vehicule, informeaza Mediafax.

Pe principalele 19 piete ale Ford in Europa, cota de piata a grupului s-a redus anul trecut cu 0,7% fata de 2009, la 8,4%, iar vanzarile au scazut cu 160.000 de vehicule, la 1.279.000 de unitati.

"Anul 2010 a fost dificil pentru industria auto europeana, inclusiv pentru Ford. Era inevitabil ca Ford sa piarda o parte din cota si din vanzari in Europa, partial ca urmare a concurentei din piata, dar si a faptului ca in 2009 am beneficiar de lansarea noilor Ford Fiesta si Ka in perioada programelor de casare auto", a declarat Stephen Odell, directorul general al Ford Europa.

Odell a aratat ca grupul isi va mentine pozitia de lider in Europa, dar nu isi va submina soliditatea afacerii majorand cota si volumul prin intermediul unor stimulente excesive care pot afecta imaginea brandului.

In prezent, Ford lanseaza in Europa noua generatie de modele C-MAX si a vandut deja 13.000 de unitati in doua luni. Grupul este pe cale sa lanseze si noul Ford Focus. In urmatorii trei ani, grupului va introduce pe piata cel putin 20 de noi produse si versiuni in Europa, intre care Ford Kuga, precum si o gama innoita de vehicule comerciale, cu Ford Ranger, in a doua parte a acestui an.

In plus, Ford va lansa in acest an primul sau vehicul electric, Ford Transit Connect Electric, urmat in 2012 de Ford Focus Electric.

In 2010, Ford a fost cel mai bine vandut brand de autoturisme si vehicule comerciale in Marea Britanie, pentru al 34-lea, respectiv al 45-lea an. Grupul a fost lider in privinta vanzarilor in Danemarca, Ungaria, Irlanda si Turcia. In Italia si Cehia, Ford a fost anul trecut cel mai important brand importat.

Cele mai bine vandute trei vehicule ale Ford in Europa in 2010 au fost Fiesta (399.600), Focus (258.300) si Transit (128.900).

Ford Motor a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro. Conform ultimelor angajamente Ford Romania, in anul 2013 vor fi instalate la uzina din Craiova capacitatile de productie necesare fabricarii a 350.000 de unitati pe an.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri