Angajatii unei uzine franceze a Renault vor intra, anul viitor, timp de 60-70 de zile, in somaj partial din cauza cererii slabe pentru modelele Espace si Laguna, singurele produse in aceasta unitate, transmite AFP, citat de Mediafax.
Astfel, salariatii uzinei Sandouville pentru linia de asamblare a modelului Espace vor fi afectati de 70 de zile de somaj partial. Totodata, angajatii care lucreaza la asamblarea modelul Laguna vor intra in somaj timp de 61 de zile, potrivit uniunii sindicale Confederatia Generala a Muncii.

Un reprezentant al uniunii apreciaza ca unitatea nu va produce mai mult de 53.000 de vehicule in 2011, fata de 69.000 de unitati estimate pentru acest an, in conditiile in care uzina a fost extinsa in 2000 pentru a asambla 400.000 de autovehicule pe an.

"Putem vorbi de vanzari slabe, dar si Renault a preferat Coreea pentru fabricarea Latitude, in dauna Sandouville", a spus el, adaugand ca, in pofida recurgerii "masive" la somaj, doar 816 de salariati din cei 2.300 cati are uzina in total vor fi "in plus" la sfarsitul anului viitor.

Fabrica de la Sandouville va asambla o autoutilitara care va fi lansata in 2013.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri