Toyota Motor Corporation (TMC) are in plan sa introduca 11 modele, atat modele noi cat si modele reproiectate, pana la sfarsitul anului 2012.
Dintre modele noi planificate, unul este un model compact cu o eficienta a consumului de combustibil de peste 40 km/L conform ciclului de testare japonez.

Pana la inceputul anului 2012, TMC intentioneaza sa inceapa vanzarile modelului Prius Plug-In Hibrid, in principal in Japonia, Statele Unite si Europa.

Vanzarile preconizate pentru Prius Plug-In Hibrid sunt de peste 50.000 de unitati anual si se preconizeaza ca pretul pentru Japonia va fi in jur de 3 milioane de yeni.

In 2012, pe langa piata americana, un model iQ electric (“iQ EV”)va fi lansat in Japonia si Europa.

In mod separat, conceptul " RAV4 EV", care a fost dezvoltat impreuna cu Tesla Motors, va fi prezentat pana pe 28 noiembrie la Salonul Auto din Los Angeles, Statele Unite.

TMC continua dezvoltarea unui vehicul hibrid de tip sedan pe baza de pila de combustie (FCHV). Inceperea vanzarilor este planificata in jurul anului 2015 in Japonia, Statele Unite si Europa - piete in care se prevede dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu hidrogen.

Toyota face cercetari in ceea ce priveste dezvoltarea urmatoarei generatii de baterii cu performante care ar depasi cu mult pe cele ale bateriilor litiu-ion.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri