SAS Grup, companie locala care furnizeaza sisteme profesionale pentru localizarea si monitorizarea vehiculelor prin GPS, considera ca furturile de combustibili sunt cuprinse intre 30 litri si 250 litri pe luna per vehicul.
"Cel mai mult se fura din vehiculele de peste 12 tone – din camioane- media fiind de cca 200 litri la 10.000 km, aceasta fiind in general distanta maxima parcursa in fiecare luna. Paguba lunara pentru angajator poate ajunge la 800 lei per vehicul, avand in vedere faptul ca multe camioane parcurg mai multi kilometri pe luna- cca 10.000 km”, a precizat Adrian Dinu, director general S.A.S. Grup.

Cu ajutorul solutiei de monitorizare a flotelor auto, companiile au o situatie completa a consumului de combustibil per vehicul, in fiecare moment si loc, putand vizualiza- in timp real sau istoric: consumul real, locul si volumul alimentarilor, precum si disparitiile de combustibili.

Recunoasterea furtului de combustibil si raportul aferent se bazeaza pe datele obtinute din calculatorul de bord corelate cu nivelul de combustibil din rezervorul vehiculului; „mesajele” transmise de catre dispozitivul GPS implementat in vehicul contin informatii legate de nivelul combustibilului in rezervor, nivel care prezinta fluctuatii in functie de acceleratia la un moment dat, inclinarea laterala sau pe verticala etc.

"Odata ce solutia SAS Fleet Pro sesizeaza scaderea brusca a combustibilului din rezervor, poate genera un raport cu data, ora, locatia si cati litri au fost furati de catre soferul vehiculului respectiv. In cazul furturilor direct de la pompa (adica se pun 70 de litri in rezervor si 30 de litri intr-o canistra) se poate sesiza diferenta dintre consumul real si alimentari”, a mai spus directorul general S.A.S Grup.

Solutiile de monitorizare a flotelor auto au multiple functionalitati, iar rapoartele pe care le genereaza pot fi dintre cele mai complexe- de la Foi de parcurs, la avertizari privind expirarea politelor CASCO sau RCA, Rapoarte cu kilometri parcursi in interes personal etc.

Cererea pentru solutiile de monitorizare a flotelor auto venita din partea companiilor de transport a crescut cu 22% in 2009 (in special in cea de-a doua jumatate a anului) si, respectiv, cu 10% in primul trimestru din 2010.

Peste 50% dintre solicitarile privind solutia SAS Fleet Pro au venit in ultimul an din partea companiilor de distributie, incluzand companiile din domeniul productiei ce detin flote proprii (industria bunurilor de larg consum- panificatie, industria carnii, industria berii etc).

"Estimam ca, pe acest segment de piata, cererea va creste semnificativ in 2010, respectiv cu minim 35%, intrucat criza economica a accentuat necesitatea scaderii costurilor de transport, iar prin implementarea unor astfel de solutii, companiile pot inregistra reducerea cu 20- 50% a acestei categorii de cheltuieli. In plus, costurile lunare implicate de implementarea solutiei sunt total acoperite prin reducerile de cheltuieli obtinute, deci, practic, o companie nu are nici un cost suplimentar, ci dimpotriva”, a adaugat Dinu.

In primul trimestru din 2010, S.A.S Grup a inregistrat o crestere de 10% pe segmentul SAS Fleet Pro, avand in la 31 martie 8.800 de echipamente active, comparativ cu 8.000 la sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri