Volkswagen AG si Toshiba Corporation au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea de motoare electrice si sisteme electronice de comanda aferente pentru New Small Family conceputa de constructorul auto german.
In mod suplimentar, Volkswagen si Toshiba intentioneaza sa creeze sisteme de baterii cu densitate energetica ridicata pentru generatia urmatoare de autovehicule cu motor electric.

“Scopul firmei Volkswagen este acela de a deveni primul producator care sa ofere o solutie fara emisii, la costuri rezonabile, disponibila pentru productia extinsa de serie in scopul realizarii de autovehicule cu propulsor electric”, a precizat presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG, prof. dr. Martin Winterkorn.

Oficialul VW a mai spus “pana cand vom avea la dispozitie un autoturism cu motor electric pentru toti, trebuie sa depunem eforturi intense in activitatea de cercetare si dezvoltare, in special pentru tehnologia de executie a bateriilor cu litiu-ion, sector in care concernul Volkswagen coopereaza si cu alti parteneri potentiali in sectorul tehnologic, alaturi de Toshiba".
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri