11 August 2008

Cel mai mare fond national de investitii - posibil actionar in cadrul Daimler

Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi (ADIA), cel mai mare fond national de investitii din lume, care a investit si in Citigroup, este interesata de cumpararea unei participatii mari in cadrul Daimler, a anuntat revista germana Focus.

Revista citeaza surse apropiate companiei, potrivit carora directorul executiv al Daimler, Dieter Zetsche, ar fi de acord cu acest plan, in contextul in care producatorul german de autoturisme este vulnerabil la atacuri din partea investitorilor privati, din cauza pretului scazut al actiunilor si din lipsa unor actionari majori, arata NewsIn.

Focus a mai spus ca managerii Daimler se afla in discutii cu ADIA. Revista a adaugat ca singurul actionar important al Daimler, Kuweitul, ce detine o participatie de 7,6%, planuieste sa-si majoreze participatia in cadrul companiei. Daimler a precizat ca nu cauta un alt actionar majoritar.

"Nu facem comentarii legate de actualii si potentialii investitori, cand participatiile acestora sunt mai mici decat pragul semnificativ", a declarat pentru Focus un purtator de cuvant al grupului Daimler.



Citeste si