9 Aprilie 2008

Administratia de la Dacia a majorat oferta salariala pentru sindicalistii aflati in greva

Administratia uzinei Dacia Pitesti a majorat ieri oferta salariala pentru angajatii societatii, iar liderii sindicali urmeaza se se consulte, miercuri, cu salariatii daca accepta noua propunere a patronatului si renunta la greva.

"Administratia ne-a facut urmatoare propunere de salarizare: 210 lei, in suma fixa, de la 1 ianuarie, plus 94 de lei prima lunara pe tot parcursul anului, plus 90 de lei de la 1 septembrie. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a cerut timp de gandire si solicita tuturor salariatilor aflati in greva ca maine (miercuri - n.r) sa se prezinte la schimbul I pentru consultari", a declarat, potrivit NewsIn, viceliderul SAD, Ion Iordache.

La negocierile de pana acum, patronatul a propus o crestere medie a veniturilor salariatilor cu 250 de lei, iar liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au respins de fiecare data aceasta oferta.

Sidicalistii vor decide miercuri si daca vor mai organiza mitingul programat pentru joi, 10 aprilie. Tot miercuri, la Tribunalul Arges va fi un nou termen in procesul intentat de administratie sindicatului cu scopul de a declara greva ca fiind ilegala.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.



Citeste si