Administratia uzinei Dacia Pitesti a majorat ieri oferta salariala pentru angajatii societatii, iar liderii sindicali urmeaza se se consulte, miercuri, cu salariatii daca accepta noua propunere a patronatului si renunta la greva.
"Administratia ne-a facut urmatoare propunere de salarizare: 210 lei, in suma fixa, de la 1 ianuarie, plus 94 de lei prima lunara pe tot parcursul anului, plus 90 de lei de la 1 septembrie. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a cerut timp de gandire si solicita tuturor salariatilor aflati in greva ca maine (miercuri - n.r) sa se prezinte la schimbul I pentru consultari", a declarat, potrivit NewsIn, viceliderul SAD, Ion Iordache.

La negocierile de pana acum, patronatul a propus o crestere medie a veniturilor salariatilor cu 250 de lei, iar liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au respins de fiecare data aceasta oferta.

Sidicalistii vor decide miercuri si daca vor mai organiza mitingul programat pentru joi, 10 aprilie. Tot miercuri, la Tribunalul Arges va fi un nou termen in procesul intentat de administratie sindicatului cu scopul de a declara greva ca fiind ilegala.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri