20 Martie 2008

Porsche: Criza economica nu va influenta vanzarile companiei

Oficialii Porsche Holding se declara increzatori in ceea ce priveste vanzarile de automobile care se vor inregistra, anul acesta, desi criza economica din Statele Unite se adanceste, relateaza Autonews.

Compania a afirmat ca prevede o crestere in profitul inregistrat anul acesta, fara sa enunte, insa, cifre exacte.

“Daca nu se va intampla nimic neprevazut, compania va genera, cu atat mai mult, rezultate exceptionale”, au declarat oficiali ai companiei.

“Chiar daca se va acutiza criza economica si financiara din Statele Unite, Porsche intentioneaza sa obtina cele mai mari vanzari inregistrate vreodata de companie, in anul fiscal 2007/2008”, au adaugat persoane abilitate ale Porsche, citate de Autonews.com.

De asemenea, noile modele, cum sunt Cayenne GTS, Turbo Cabriolet 911 si GT 911, vor contribui la succesul producatorului de masini sport.

Totalul vanzarilor inregistrate de Porsche, in perioada august 2007 – ianuarie 2008, a fost de 46.600 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 18,7% fata de anul precedent.

Din numarul de automobile vandut in perioada amintita, 16.209 de unitati au fost achizitionate in Statele Unite si Canada, cu o crestere de 11,4% fata de primele luni ale anului 2007.

Producatorul de automobile italian este pregatit sa reziste unei crize economice pregnante in Statele Unite, tocmai de aceea a hotarat sa reduca numarul investitiilor realizate in SUA, editeaza Autonews.

Totodata, producatorul de masini Porsche observa ca, in ultimul timp, riscurile economice s-au intensificat in intreaga lume, in mare parte din cauza cresterii pretului la petrol, a scaderii dolarului si a “riscului evident al unei recesiuni” in SUA.

“Cu toate acestea, situatia este chiar mai buna in multe alte locuri. Aceasta afirmatie este valabila pentru Germania si, in general, pentru toata zona acoperita de euro, unde nivelul economiei ramane stabil”, conchid oficialii companiei.

Economiile tarilor emergente, cum sunt China, Rusia, India si Orientul Mijlociu, sustin puterea economica a lumii, scrie Autonews.

Porsche primeaza pe piata automobilelor cu foarte multe produse noi. Dealerii Porsche sunt extrem de incantati de noul model Cayenne GTS SUV.



Citeste si