BMW, cel mai mare producator de masini pe domeniul de lux, va reduce din forta de munca a companiei cu 7,5% in urmatorii doi ani, de cealalta parte a Oceanului Atlantic. Totusi, compania isi va creste productia automobilelor cu mai mult de 50% pana in 2012, potrivit Business Week.
Procesul intentionat de cei de la BMW se datoreaza faptului ca, in ultimul timp, dolarul a scazut foarte mult, potrivit analistilor. “Este de neconceput sa produci la un cost mult mai mare in Germania”, spun
specialistii din piata auto.

Compania BMW poate economisi mai multi bani daca si-ar construi productia de masini in Statele Unite si nu in Europa, mentioneaza analistii citati de Business Week.

Totodata, scaderea dolarului poate insemna, atat pentru producatorii de automobile straini, cat si pentru cei de la BMW, un motiv in plus pentru a se investi in fabricile de productie americane.

Pana la sfarsitul anului, forta de munca de la BMW se va reduce cu 5.600 de posturi BMW, a declarat Ernst Baumann, director de personal. Cifra reprezinta o scadere cu 7,5% a numarului de locuri de munca in cadrul companiei, care include atat angajatii temporari, cat si cei permanenti.

Productia de automobile din Statele Unite este asteptata sa ajunga la 240.000 de produse pana in 2012, fata de 155.000 de autovehicule, cate s-au inregistrat anul trecut, a afirmat purtatorul de cuvant al companiei, Bobby Hitt.

“Cu cat volumul productiei va creste si sistemul de fabricare se va imbunatati, costurile vor scadea in asa fel incat vor influenta si micsorarea preturilor la masini”, a enuntat Gardner.

Compania nu a facut comentarii referitoare la impactul pe care il va avea cresterea productiei asupra angajatilor, care sunt in numar de 4.500 permanenti si 900 temporari.

Desi vanzarile la masinile de lux vor scadea in comparatie cu cele de anul trecut, “BMW va inregistra, totusi, o crestere”, a opinat Jack Nerad, analist executiv al pietei al Irvine.

Vanzarile produselor companiei au fost de 198.628 de automobile, la nivel global, in ianuarie si februarie 2008, crescand de la 191.357 de autovehicule, cate s-au vandut in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, lansarea noilor modele, Seria 1 si X6, vor ajuta la cresterea vanzarilor pentru anul 2008, afirma Nerad.

BMW va lansa noul model X6 pe piata din Romania cel mai probabil la inceputul lunii iunie 2008, cu un pret de aproximativ 50.000 euro fara TVA, variabil in functie de motorizare si dotari. Modelul X6 va fi disponibil pe piata romaneasca in trei variante de motorizare, de care depinde si pretul final, potrivit Nina Bratfalean, sefa departamentului de marketing al BMW Group Romania.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri