Volkswagen va lansa, in trimestrul al doilea, modelul Passat CC, acesta fiind versiunea sportiva a masinii de clasa premium din gama marcii germane.
Importatorul nu a stabilit inca o data exacta pentru lansarea in Romania, insa aceasta va avea loc odata cu celelalte lansari europene, in iunie sau iulie.

Noul model are un design specific unui automobil coupé, dar prevazut cu patru usi. Passat CC este un purtator al tehnologiei progresive cu motoare de prima clasa (103 kW / 140 CP pana la 220 kW / 300 CP) si sisteme de asistenta si dinamica.

Printre aceste sisteme numara, ca o noutate mondiala, sistemul de directie 'Lane Assist' si noua 'reglare adaptiva a trenului de rulare'. Nu mai putin inovatoare sunt asistentul la parcare 'Park Assist' si 'Reglarea automata a distantei ACC' cu scurtarea distantei la franare 'Front Assist'.

Sistemul activ de directie 'Lane Assist' al modelului Passat CC este unic in intreaga lume pentru aceasta clasa de autovehicule. In cazul in care Passat CC deviaza de la directia de deplasare in mod accidental, acest sistem forteaza revenirea la directia normala, ceea ce reprezinta un adevarat castig pentru confort si siguranta.

Aproape 14 procente din numarul accidentelor se produc din cauza parasirii carosabilului, iar 'Lane Assist' va contribui la reducerea acestei valori. Daca soferul utilizeaza semnalizatoarele de directie pentru a schimba in mod voit sensul, sistemul 'Lane Assist' se dezactiveaza.

Modelul Passat CC este pozitionat in gama premium a clasei medii, in acest caz, in gama limuzinelor sport si coupé, datorita dimensiunilor sale (4,8 m lungime). Pietele cele mai importante sunt America de Nord, Europa de Vest si Japonia. Masina, construita in fabrica Volkswagen din Emden, va fi lansata mai intai pe piata din Europa, in cel de-al doilea trimestru al anului. Incepand cu cel de-al patrulea trimestru, autovehiculul urmeaza sa fie lansat in SUA si Canada, iar apoi in Japonia.

In ceea ce priveste pretul de pornire pentru Romania, se estimeaza a se situa in jurul valorii de 21.500 euro fara TVA.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri