19 Iulie 2024

Grindeanu, lipsit de emoții: Drumul de legătură A1 - DN 69, gata într-un an de zile



Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, la Timişoara, unde a participat la semnarea contractului pentru finalizarea drumului de legătură între A1 şi DN 69, că acest proiect are o durată de 12 luni odată cu ordinul de începere, punctând că nu are emoţii în privinţa lucrărilor, scrie Agerpres.

"Dumneavoastră ştiţi că ceea ce s-a făcut acum e acel contract care a fost reziliat anul trecut, acel drum de legătură de la A1 până la Sânandrei, acel proiect care se afla undeva în stadiul de 25% şi pe care l-am reziliat şi astăzi închidem această etapă. Avem un constructor foarte bun, eu am experienţe foarte bune cu e. Anul trecut, Cheţan- Câmpia Turzii, autostradă terminată cred că cu vreo şase luni mai repede. De asemenea, legătura de la Oradea, cei 20 km, legătura de la Oradea la autostrada A3, iarăşi terminat tot cu vreo cinci-şase luni mai repede”, a spus Grindeanu.

„E o companie extrem de serioasă. Iată că cele două contracte pe care noi le-am reziliat anul trecut fiindcă nu mergeau cum trebuie- şi varianta ocolitoare a Timişoarei şi această descărcare de la A1 la Sânandrei au doi constructori extrem de buni, cei care îşi fac treaba foarte bine şi de fiecare dată îşi termină proiectele în timp. Vorbim de un proiect care are durata de 12 luni odată cu ordinul de începere. N-am emoţii, vorbim de o companie extrem de serioasă", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Conform datelor postate de Grindeanu pe Facebook, acest nou drum, cu o lungime de aproape 10 km (9,90 km), va avea profil de drum naţional cu 4 benzi de circulaţie.

Constructorul român are la dispoziţie 235,88 milioane de lei (fără TVA), asiguraţi prin Programul Transport. Contractul anterior (semnat în 2021) a fost reziliat cu antreprenorul italian (la stadiul fizic de 25%), din cauza întârzierilor foarte mari în execuţie (contractul trebuia finalizat în septembrie 2023). În urma rezilierii, constructorul a primit certificat negativ şi i-a fost reţinută garanţia de bună execuţie", a scris ministrul.



Citeste si