Un grup de dealeri Napleton Automotive a intentat un proces împotriva Hyundai Motor America, acuzând aripa americană a constructorului din Coreea Sud că ar fi aplicat tactici comerciale incorecte care ar fi razultat în niște raportări pozitive de vânzări pentru familia de EV-uri a mărcii în primele șase luni ale anului. Conform CarBuzz, care citează Automotive News și Reuters, Hyundai a raportat o creștere a numărului de electrice vândute în primul semestru din 2024, în contrast cu alți rivali.

Cele mai recente date ale Hyundai, arată că doar pe piața din Statele Unite s-au vândut aproape 19.000 de Ioniq 5, o creștere cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, vânzările lui Ioniq 6 au crescut cu 113% în primul semestru, adică aproape 7.000 de mașini vândute față de nici 3.300 de exemplare în 2023.

Conform informațiilor furnizate în proces, aceste cifre nu ar fi corecte, deoarece dealerii erau strânși cu ușa să raporteze un număr mai mare de EV-uri vândute printr-o schemă simplă: mașinile rămase nevândute erau transferate, în acte, în flota de mașini de închiriat. Există chiar și convorbiri telefonice atașate în proces, unele arătând ardoarea cu care șefii regionali din departamentele de vânzări ale Hyundai trăgeau de dealeri să-i ajute „să raportăm un număr de mașini cu care să atingem ținta - pentru presă, dar și pentru țara noastră”, conform Reuters.

Se pare că dealerii care luau parte la această stratagemă ar fi primit în schimb alocări suplimentare pentru cele mai căutate modele Hyundai în Statele Unite: Palisade, Santa Fe și Tucson. Evident, cei care refuzau să participe ratau șansa de a oferi clienților cele mai căutate modele, de unde și încasări mai reduse. În plus, acești dealeri nu aveau acces la programul „Flex Cash” care permite unui dealer să ofere reduceri.

Automotive News a transmis un comunicat al Hyundai America în care se arată că o investigație internă a fost deja deschisă pentru a cerceta aceste acuzații. Trebuie spus și că integritatea dealerilor din rețeaua Napleton ar putea fi pusă sub semnul întrebării în condițiile în care Napleton Automotive va pierde două francize Hyundai în Florida, după ce un director al companiei a primit cinci ani de închisoare cu suspendare.

Sursa foto: Hyundai

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri