18 Iulie 2024

Cum merg vânzările Dacia? Modelul care „prinde” cel mai bine și evoluția pe electrice



Grupul Renault a prezentat rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului 2024, perioadă în care a vândut 847,623 de vehicule în Europa, înregistrând o creștere de 6,7%. Ne uităm în materialul de mai jos la evoluția brandului Dacia, respectiv care este cel mai bine vândut model și cum evoluează zona de mașini electrice.

Vânzările mărcii Dacia au crescut cu 3,8% în prima jumătate de an, cu 358,497 de comenzi. Dintre acestea, Dacia a vândut 309,816 în Europa, înregistrând o creștere de 4%(autoturisme + utilitare). Brandul este în continuare pe locul 9 pe zona de autoturisme și în top 10 european ca vânzări pentru autoturisme + utilitare.

Grupul Renault este de părere că rezultatele au fost impulsionate de noua identitate de brand, ce a făcut ca Dacia să își consolideze poziția pe podiumul vânzărilor retail din Europa.

Sandero, cel mai vândut model al Dacia

Vânzările globale ale modelului Dacia Sandero au ajuns în prima jumătate a anului la 164,789 de vehicule vândute, creștere de 18,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Sandero este, încă din 2017, cel mai bine vândut model pe segmentul de retail și în prima jumătate a acestui an a fost cel mai bine vândut model în Europa pe toate canalele de vânzare.

Cu 113,783 de unități vândute la nivel global, vânzările Dacia Duster au crescut cu 1,7%, comparativ cu prima jumătate a anului 2023. Modelul își menține prezența pe podiumul vânzărilor retail de mașini SUV în Europa. În ceea ce privește Dacia Jogger, modelul a înregistrat 50,841 de unități vândute global, creștere de 0,7% în prima jumătate a anului 2023.

Vânzările modelului Spring sunt în scădere, în principal, din cauza modificărilor aduse programelor guvernamentale menite să impulsioneze vânzările de electrice. Cu toate acestea, modelul s-a poziționat în prima jumătate a anului pe poziția 5 la nivel european din punct de vedere al vânzărilor retail de vehicule electrice mici(segmentele A si B).

De asemenea, rer total, proape 10% din mașinile Dacia vândute au fost electrificate, grație în principal succesului înregistrat de Jogger Hybrid 140. Același tren de rulare este folosit și de noul Duster.



Citeste si