14 Iulie 2024

Cum evoluează lucrările pe Valea Oltului: detalii oferite de șeful CNAIR



Ritmul de lucru pe Valea Oltului este bun, deşi echipele au întâmpinat, în cele şapte zile de când au început operaţiunile, o serie de dificultăţi legate de structura şi de specificul terenului, a scris directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa socializare.

"Până la sfârşitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeţei de pădure care trebuie defrişată. În acest ritm vor începe să asigure de săptămâna viitoare conexiuni între punctele de lucru deschise, iar ulterior vor continua defrişarea unor zone de pădure mai extinse de pe amplasamentul viitoarei secţiuni 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Genghiz) să caute soluţii pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje şi muncitori în zonele mai uşoare, pentru a creşte randamentul lucrărilor. Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte, deoarece acum platforma de lucru permite", precizează Pistol.

Potrivit sursei citate, în zonele dificile aflate la înălţime nu pot fi aduse mai multe utilaje, deoarece nu este suficient spaţiu de manevră.

În ceea ce priveşte masa lemnoasă rezultată, Pistol a transmis să a atras atenţia şefului de şantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern, iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor şi cetăţenilor cărora li s-au acordat despăgubiri în natură.

Închiderea circulației pe Valea Oltului aduce pierderi pentru mai multe companii

Dacia a transmis că a aflat „odată cu toată lumea” despre închiderea circulației pe Valea Oltului și că, după primele calcule, pierderile ar fi de „circa 50.000 de euro pe săptămână” din cauza schimbării rutei pe care o parcurg camioanele cu mașini, conform unei comunicări transmise la cererea wall-street.ro.

Cel mai mare producător auto din România și, totodată, cel mai important exportator al țării are probleme din cauza lucrărilor care se desfășoară pe Valea Oltului, dar și pe Podul Prieteniei care face legătura dintre Giurgiu și Ruse. Acolo, pe partea administrată de bulgari a podului rutier, lucrările demarează astăzi, dar Dacia a înregistrat deja pierderi financiare importante.

„Este vorba de o creștere a timpului de transport, fluxurile de camioane implicând peste 700 de camioane pe săptămână,” a precizat Dacia. Compania care face parte din Grupul Renault a transmis că pe lângă lovitura economică, a fost necesar să găsească trasee alternative care se traduc printr-o pierdere de două ore în trafic, față de ritmul oricum lent de pe Valea Oltului.



Citeste si