Fiat a relansat popularul 500 în 2007 și, în puțin peste un deceniu, constructorul italian parte a grupului Stellantis a vândut două milioane de unități. La un succes similar alimentat de nostalgie visează, însă, mulți constructori. Unii, speră că un nume cunoscut, cu priză la public, poate fi pus pe orice caroserie și va funcționa. Ford a arătat că se poate, cu best-seller-ul Puma, cea mai populară mașină din Marea Britanie, dar modele ca Dodge Dart subliniază sarcina dificilă a constructorilor să atingă coarda sensibilă a clienților.

Recent, Ovalul Albastru a prezentat un alt model nou cu un nume faimos, Capri. De această dată, brand-ul Capri va trona pe un crossover cu linie de coupe, singura paralelă valabilă cu modelul cu două uși al aniilor '60-'80, dar tot mai multe nume din trecutul lumii auto sunt readuse la viață. Honda va lansa din nou Prelude, iar Toyota are un succes destul de bun cu noua Supra, fructul unui parteneriat cu BMW. În acest material, vom trece în revistă mai multe exemple de nume legendare care au trăit mai multe vieți - unele mai de succes, iar altele mai puțin fericite.

Am încercat să oferim puțin din fiecare, cu cinci exemple care combină bune practici, dar și reveniri stângace pentru nume de care, altfel, ne-am fi amintit cu mai multă plăcere.

Sursa foto: Honda

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri