Vânzările de vehicule electrice (EV) ale grupului chinez BYD au crescut cu 21% în trimestrul doi din 2024, reducând decalajul faţă de compania americană Tesla, transmit Reuters şi Bloomberg.

În trimestrul patru din 2023, BYD a depăşit Tesla, devenind lider pe segmentul vehiculelor electrice, dar în primele trei luni din 2024 compania americană şi-a recâştigat poziţia.

În perioada aprilie-iunie 2024, BYD a vândut 426.039 EV, conform calculelor Reuters pe baza rapoartelor lunare de vânzări ale grupului chinez, cu aproximativ 12.000 mai puţine maşini decât livrările estimate în trimestrul doi din 2024 ale Tesla.

Tesla ar urma să anunțe vânzări mai puține

Analiştii se aşteaptă ca Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, să anunţe marţi un declin al livrărilor de 6% în perioada aprilie-iunie 2024. Ar fi pentru prima dată când firma americană înregistrează două trimestre de scădere consecutivă a vânzărilor, pe fondul concurenţei din China şi al cererii lente, din cauza lipsei de noi modele electrice accesibile.

Reducerile de preţuri şi apetitul în creştere al consumatorilor pentru maşini electrice şi hibride sunt principalele motive ale avansului vânzărilor producătorilor chinezi de vehicule electrice, în ultimele luni, a apreciat Cui Dongshu, secretar general la Asociaţia Producătorilor Auto din China (CPCA).

În mai, vehiculele propulsate cu forme noi de energie (NEV) au reprezentat 46,7% din totalul vânzărilor de maşini în China, cea mai mare piaţă auto din lume.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri