Aston Martin a lansat o nouă mașină în serie limitată, care face trimitere la istoria vastă în motorsport a mărcii britanice. Denumit Valiant, probabil după bombardierul Vickers Valiant din anii '60, modelul este o versiune și mai sportivă a GT-ului Valour. Fiecare exemplar din cele 38 care vor fi făcute va avea o cutie manuală și un motor V12 twin-turbo de 5,3 litri și peste 730 cai putere.

Ce faci când ai o mașină sport produsă într-o serie limitată? Dacă ești Aston Martin și concurezi în Formula 1, încerci să te inspiri de la piloții tăi. Cum, în cazul Aston Martin, unul dintre piloți este dublul campion mondial Fernando Alonso, potențial există. Spaniolul nu mai este nici tânăr și nici nu a mai câștigat vreo cursă în ultimele sezoane, dar nu duce lipsă de idei. Apropiat al CEO-ului Lawrence Stroll, Alonso și-a dorit o variantă mai extremă a lui Valour.

Acesta din urmă este, la rândul său, un automobil special. Valour este inspirat de Victor, o mașină unicat comandată de un client fidel al mărcii care a vrut o interpretare modernă a lui Aston Martin AM V8 'RHAM/1', un model de curse din anii '70. Valour a fost făcut într-o serie de 110 de exemplare pentru a marca și aniversarea de 110 ani a mărcii.

Noul Valiant, însă, va fi chiar mai rar. Fiecare va avea un pachet aerodinamic mult mai agresiv cu un splitter generos, cu elemente aerodinamice multiple, dar și praguri extinse, un difuzor mare și un eleron imens în culoarea caroseriei. Vopseaua acoperă fibra de carbon, fiindcă toată caroseria - care este mai lată la „șolduri” față de Valour - este făcută din fibră de carbon.

Jantele de magneziu au un diametru de 21 de inchi și sunt acoperite de capace speciale care ar trebui să eficientizeze fluxul de aer la frâne. Acestea au un diametru de 16,1 inchi pe față, respectiv 14,1 pe spate. Sub „piele”, Aston Martin a efectuat multe modificări. Amortizoarele adaptive sunt de la Multimatic, partenerul care a construit supercarul Valkyrie, iar subansamblul spate este imprimat cu o imprimantă 3D de ultimă generație.

Cât de multă putere vine de la V12-le lui Aston Martin Valiant

Aston Martin nu putea să lase neatins motorul V12 de 5,2 litri twin-turbo. El produce acum 735 cai putere, cu 30 de cai putere mai mult decât sub capota lui Valour. Cuplul este de 752 Nm, neschimbat față de modelul de bază, dar asta pentru că transmisia manuală cu șase rapoarte nu poate duce mai mult. Vorbim de un transaxle conectat la un diferențial cu alunecare limitată 100% mecanic.

La interior, Valiant se evidențiază prin niște scaune scoică Recaro Podium, dar și o cușcă de protecție parțială pentru un plus de rigiditate. De asemenea, centurile în patru puncte sunt standard, la fel ca și pielea Alcantara și fibra de carbon de pe fețele portierelor și de pe bord. În stil Pagani, schimbătorul de viteze este expus, pentru a se vedea elementele în acțiune în timpul utilizării.

Din păcate, dacă îți doreai un Valiant, este prea târziu. Toate cele 38 de mașini au fost deja rezervate la un preț de aproximativ 2 milioane de lire sterline (adică peste 2,3 milioane de euro). Livrările vor începe în ultimul trimestru al anului și primul client va fi Alonso însuși. Un prototip de dezvoltare, care apare și în pozele de prezentare, va fi prezentat publicului cu ocazia Goodwood Festival of Speed (FOS) din acest an, unde mașina va avea și debutul dinamic pe traseul de hillclimb.

Sursa foto: Aston Martin

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri