Volkswagen T-Roc este pe drumul cel bun în cursa vânzărilor de automobile noi la nivel european din luna mai. Datele parțiale strânse de Dataforce și citate de Automotive News arată că crossover-ul compact german ar putea obține victoria pentru prima dată în acest an, dar duelul se dă în interiorul grupului VAG: hatchback-ul Golf ar putea să subtilizeze prima poziție după ce se contorizează toate piețele.

Este o diferență de doar câteva sute de unități între Volkswagen T-Roc și Volkswagen Golf în mai: 19.748 de unități în dreptul celui dintâi față de 19.333 pentru Golf. Cifrele corespund vânzărilor din spațiul EFTA, Marea Britanie și Uniunea Europeană, după contorizarea a 96% din dealeri.

Vânzările pentru T-Roc au crescut cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce Golf a devenit chiar mai popular în spațiul a 12 luni: o creștere cu 28% year-on-year arată că Golf își va juca cartea pentru cea mai vândută mașină în Europa în 2024, după victoria lui Tesla Model Y anul trecut.

Dacia Sandero, best of the rest în mai

Dacia Sandero, cel mai căutat model al mărcii autohtone, completează podiumul lunii mai în topul preliminar al Dataforce. Mașina românească ce se asamblează și în Maroc s-a vândut în 18.676 de bucăți, o scădere cu 10 procente față de mai 2023. Până acum, Sandero a cucerit trei din cele cinci anului a lui 2024, pe fondul prăbușirii lui Model Y.

Dacă se strâng toate cifrele pentru primele cinci luni, atunci Dacia Sandero revine pe primul loc. Modelul compact s-a comercializat în peste 116.500 de unități în această perioadă, cu peste 11.000 de unități peste Volkswagen Golf.

Revenind la luna mai, Renault Clio pare că va încheia pe locul 5, în fața lui Volkswagen Tiguan. În spatele SUV-ului compact german se află Skoda Octavia, care ar putea urca în top 5 deoarece diferența este mică între cele două modele ale Grupului VAG. Mai în spate, pozițiile 7-10 din top sunt toate ocupate de mașini produse de Stellantis.

Tesla, în schimb, își continuă căderea. Model Y se va clasa abia pe locul 18 în luna mai cu vânzări de sub 11.000 de unități, o scădere la jumătate față de performanța din aceeași perioadă a anului trecut. În luna mai, atât Volkswagen, cât și Toyota au câte șase modele în top 50 pentru Bătrânul continent, dar mașinile nipone sunt mult mai jos în clasament.

Sursa foto: Volkswagen

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri