Noul termen avansat de antreprenorul grec pentru finalizarea lotului 3 Bragadiru - Joiţa al autostrăzii A0 Sud este sfârşitul lunii septembrie, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

"Lotul 3 (Bragadiru - Joiţa) al A0 Sud nu se poate finaliza în luna august 2024, aşa cum a promis de nenumărate ori antreprenorul grec! Noul termen avansat de antreprenor (Aktor) după verificările de astăzi din şantier este finalul lunii septembrie 2024. Atenţionez însă constructorul că pentru recuperarea întârzierilor şi deschiderea circulaţiei la noul termen avansat este necesar urgent să se lucreze în şantier în cel puţin două sau chiar trei schimburi!", a notat Pistol.

Potrivit acestuia, întârzieri majore se înregistrează în mai multe puncte din şantier care au devenit critice: pasajul de la Bragadiru, pasajul de la Ogrezeni, pasajul peste calea ferată, pasajul de la Tegheş şi relocarea liniilor electrice aeriene ale Transelectrica din zona localităţii Ciorogârla.

"Tergiversarea lucrărilor pe cei 17,96 km ai acestui lot aduce prejudicii majore românilor în special din cauza întârzierilor înregistrate în circulaţia pe principala rută de tranzit Piteşti - Bucureşti - Constanţa. Noi ne-am îndeplinit până acum toate obligaţiile contractuale asumate faţă de antreprenor, inclusiv cele financiare, iar în acest moment CNAIR nu are nicio plată restantă faţă de constructorul grec Aktor", a adăugat şeful CNAIR.

Lucrările progresează pe Lotul 1 de pe A0 Sud, Glina-Vidra

Pistol a precizat, într-o altă postare pe Facebook, că lucrările progresează într-un „ritm bun” pe porțiunea finală de 10 kilometri ai Lotului 1 din A0 Sud, între Glina și localitatea Vidra. „În aceste condiții luna viitoare se va putea circula și pe sectorul de autostradă cuprins între #DN4 și #A2 (Autostrada Soarelui),” a spus Pistol.

”După finalizarea acestor lucrări se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu #DN6 până la #Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km,” susține șeful CNAIR. „Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud (#Vidra - #Bragadiru) între intersecțiile cu DN6 și #DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1, care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și #DN4”.

Sursa foto: AKTOR

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri