Pasajul pietonal subteran Eroii Revoluţiei va fi deschis publicului din 10 iunie, pentru realizarea sa investiţia din bugetul local şi naţional fiind de circa 25 de milioane de euro, a declarat, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, scrie Agerpres.

"Cei de la Metrorex au reuşit să obţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru staţia de metrou Eroii Revoluţiei. (...) Este extrem de important să operaţionalizăm conectivitatea cu staţia de metrou Eroi Revoluţiei, iar luni, la ora 6,00, această investiţie derulată de Sectorul 4 va fi deschisă publicului. (...) Valoarea investiţiei pentru întregul obiectiv (...) - este vorba despre un nod intermodal, pe lângă pasaj, pe lângă conectivităţi, pe lângă lifturi, pe lângă infrastructura specifică, (...) pe lângă exproprieri (...) - se cifrează la aproximativ 25 de milioane de euro, inclusiv străzile adiacente, pe care s-au creat locuri de parcare şi au fost făcute modificările prevăzute în proiectul de reamenajare în zonei", a precizat Băluţă, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că, în 2020, proiectul era în stadiul de indicatori tehnico-economici, contractul fiind semnat, iar autoritatea locală l-a preluat de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi l-a continuat.

"Situaţia în momentul acela se prezenta extrem de rău. Era o lucrare începută în urmă cu 12 ani (...) nefinalizată, în mod evident, tunelul nu era finalizat, într-un stadiu avansat de degradare, existând riscul ca acest planşeu să se surpe. Am preluat de la Consiliul General această intersecţie şi astăzi acest nod intermodal, care reuşeşte să facă legătura între staţiile STB şi staţia de metrou Eroii Revoluţiei 1. (...) Peste şapte ani de zile va exista aici şi Eroii Revoluţiei 2, ca parte componentă a magistralei M4 de metrou. Această resistematizare a zonei a avut două componente extrem de importante. Una, în mod clar şi cert, legată de infrastructură. (...) În această intersecţie circulaţia este ameliorată substanţial, era o zonă de blocaj major, s-a intervenit pe toate străzile conexe", a explicat primarul Sectorului 4.

Potrivit acestuia, pe partea estetică a proiectului, a fost realizat ansamblul "Poarta Eroilor".

La rândul său, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat că fluidizarea traficului nu trebuie să se realizeze prin măsuri "dure, restrictive", ci trebuie aplicat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Candidatul Alianţei electorale PSD PNL pentru funcţia de primar al Sectorului 2, Rareş Hopincă, a transmis că îşi propune să extindă magistrala M2 cu încă două staţii în zona Pipera şi să înceapă demersurile pentru conectarea cartierelor Pantelimon şi Colentina la reţeaua de metrou.

La eveniment au mai participat, printre alţii, candidatul PSD PNL Primăria Sectorului 5, Adrian Nicolae Vigheciu, precum şi generalul de brigadă cu două stele şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Stelian Dinu şi generalul de flotilă aeriană Victor Stănescu, ambii luptând în cel de Al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluţă

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri