Ford Puma își continuă galopul de sănătate din Marea Britanie. Deși la noi în țară Ovalul Albastru nu face față ofertei Dacia, crossoverul asamblat exclusiv la Craiova de către Ford Otosan se dovedește a fi în continuare foarte dorit de către britanici. Best-seller-ul din 2023 rămâne pe prima poziție în topul preferințelor și după primele luni ale acestui an, conform Autocar.

Marea Britanie a acceptat, fie și cu un nod în gât, dispariția celebrului Fiesta și alege cea mai apropiată variantă: Ford Puma. Între 2008 și 2020, Ford Fiesta a fost cea mai bine vândută mașină în Albion, iar Puma a preluat ștafeta de la compactul pensionar anul trecut.

Kia Sportage. Sursă foto: Kia

Mașina asamblată în România a fost cea mai bine vândută în clasamentul automobilelor noi, asta după ce un alt SUV, Nissan Qashqai, a obținut trofeul în 2022. Primele luni ale acestui an sugerează că trendul continuă, dar rivalii lui Ford Puma sunt tot mai aproape, diferența dintre mașinile de pe primele două poziții fiind de doar câteva mii de exemplare după cinci luni de la începerea anului.

Cum spuneam, Puma ocupă primul loc cu 23.205 unități vândute, iar piața britanică va primi în curând și o versiune 100% electrică a acestui crossover. Noul Puma EV urmează să fie produs tot în România. Ca un detaliu interesant, Ford Puma s-a vândut mai bine în primele luni ale anului decât modelele comerciale Transit și Transit Custom, care în trecut își găseau mai mulți clienți decât mașinile mici.

Nissan Qashqai. Sursă foto: Nissan

Pe poziția secundă în acest top intermediar realizat pe baza cifrelor strânse de Society of Motor Manufacturers and Traders se află Kia Sportage cu 20.026 bucăți vândute. A cincea generație a SUV-ului din Coreea de Sud s-a aflat pe poziția a patra în 2023 și, acum, este în fața lui Nissan Qashqai, un model cu proporții similare. Fostul campion al vânzărilor completează podiumul la o diferență de doar câteva zeci de exemplare (19.687 bucăți). Qashqai a terminat anul trecut pe locul doi în spatele lui Puma.

Primele hatchback-uri se află pe locurile 4 și 5, respectiv Audi A3 (16.520 unități) și Volkswagen Golf (15.573 unități). BMW, MG și Vauxhall mai au modele în top 10, micul Corsa intrând cu greu în top 10 în ciuda performanței bune din 2023. Acum, Corsa este chiar pe 10 cu aproape 13.000 de unități vândute. Anul trecut, piața din Marea Britanie a absorbit 1,9 milioane de modele noi.

Vauxhall Corsa, în versiunea electrică. Sursă foto: Vauxhall

Topul vânzărilor de mașini noi din Marea Britanie după primele luni din 2024:

  1. Ford Puma - 23.205 unități
  2. Kia Sportage - 20.026 unități
  3. Nissan Qashqai - 19.687 unități
  4. Audi A3 - 16.520 unități
  5. Volkswagen Golf - 15.573 unități
  6. Nissan Juke - 15.538 unități
  7. BMW Seria 1 - 14.194 unități
  8. MG HS - 14.161 unități
  9. Volkswagen T-Roc - 13.323 unități
  10. Vauxhall Corsa - 12.925 unități

Sursa foto: What Car?

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri